Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Nissan´ın eski Üst Yöneticisi Ghosn´un kefalet talebi bir kez daha reddedildi

Kazancını düşük gösterdiği ve kişisel yatırımlarından doğan zararlarını şirkete ödettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanan eski Nissan Üst Yöneticisi Ghosn´un kefalet talebi bir kez daha reddedildi.

Nissan´ın eski Üst Yöneticisi Ghosn´un kefalet talebi bir kez daha reddedildi

Japonya´da mahkeme, kazancını düşük gösterdiği ve kişisel yatırımlarından doğan zararlarını şirkete ödettiği gerekçesiyle güveni ihlal suçlamasıyla tutuklu yargılanan eski Nissan Üst Yöneticisi Carlos Ghosn´un kefalet talebini bir kez daha reddetti.

Japon haber ajansı Kyodo´da yer alan habere göre Tokyo mahkemesi, Ghosn´un avukatlarının 11 Ocak´ta açıklanan yeni suçlamaların ardından ikinci kez yaptıkları kefaletle salıverilme talebini reddetti.

TOKYO´DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

64 yaşındaki Ghosn, 2011´den itibaren 5 yıl boyunca maaşını toplam 5 milyar yen (yaklaşık 234 milyon lira) düşük göstererek Japonya yasalarını çiğnediği şüphesiyle 19 Kasım´da Tokyo´da gözaltına alınmıştı.

Savcılık talebiyle 19 Kasım´dan bu yana gözaltı merkezinde tutulan Ghosn, 8 Ocak Tokyo´da görülen halka açık duruşmada hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Ghosn´un avukatının tutuksuz yargılanma talebi ise delilleri karartma ve kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle reddedilmişti. Ek iddianame hazırlayan savcılık, 11 Ocak´ta, Ghosn´a 2008 mali krizi sırasında kişisel yatırımlarından uğradığı zararı şirkete ödettiği ve 2018´den önceki 3 mali yılda aldığı ücreti düşük gösterdiği gerekçesiyle iki ayrı güveni ihlal suçlaması yöneltmişti.

Nissan´ın 20 yıl boyunca Üst Yöneticiliğini yapan Ghosn, 1990´larda aldığı kararlarla şirketi iflastan kurtaran isim olarak biliniyordu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER