Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Niğde'de 5,3 büyüklüğünde deprem

AFAD, Niğde'de merkez üssü Obruk ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde, 7 km derinlikte bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2, derinliğini 5 km olarak duyurdu.

Niğde

AFAD, Niğde'de merkez üssü Obruk ilçesi olan 5,3 büyüklüğünde, 7 km derinlikte bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.2, derinliğini 5 km olarak duyurdu.

Saat 13.27'de meydana gelen sarsıntı çevre ilçe ve illerde de hissedildi. CNN Türk’ün aktardığına göre, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, "Çok şükür herhangi bir sıkıntı görünmüyor, köy merkezinde de arkadaşlarımız var. Şu anda arkadaşlar baktılar, orada en yüksek cami minareleri... Herhangi olumsuz bir haber gelmedi. 20-25 saniyelik bir depremdi, can kaybı veya mal hasarıyla ilgili bir bilgi gelmedi. Dün akşam da Obruk merkezli küçük bir deprem meydana gelmişti" açıklamasını yaptı.

Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz da, “Herhangi bir hasar yok. Ufak tefek çatlaklar bulunuyor. AFAD ekiplerinin taraması sürüyor” dedi.

AFAD: An itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır

AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Niğde ilimizin Bor ilçesinde saat 13:27'de meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir" mesajını paylaştı.

Prof. Okan Tüysüz: Endişe edilecek bir depremin öncüsü olduğunu düşünmüyorum

NVT canlı yayınına katılan Prof. Okan Tüysüz,Bor civarı daha önce de 5.1’lilik bir depremle sarsılmıştı. Bu da çok uzun yıllardır orada Niğde içerisinde olan depremlerden bir tanesi sanıyorum aynı bölge. Burası Tuz Gölü Fay Sistemi dediğimiz oldukça uzun 200 km’nin üzerindeki bir fay sisteminin güney ucunda. 7.7 ve 7.6’lık iki depremden sonra Türkiye’deki hemen hemen bütün fayların dengelerinde bir değişim vardır. Özellikle Orta Anadolu ve Doğu Anadolu olmak üzere. Sanıyorum bu kapsamda gelişen bir deprem etkinliği ama bunun çok endişe edilecek bir depremin öncüsü olduğunu düşünmüyorum. Bağımsız bir deprem gibi duruyor" dedi.

Ayrıntılar gelecek...



Anahtar Kelimeler: Niğde' büyüklüğünde deprem

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER