Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

New York'ta Trump Tower'ın önüne 'Siyah Hayatlar Değerlidir' yazıldı

New York kentinde Beşinci Cadde üzerindeki Trump Tower binasının önüne 'Siyah Hayatlar Değerlidir' yazıldı. Yazının boyanmasına yardım eden Belediye Başkanı Bill de Blasio, "Yanlış bir şeyi düzeltiyoruz" ifadelerini kullandı.

New York

ABD’nin New York kentindeki ünlü alışveriş caddesi Beşinci Cadde’de yer alan Trump Tower binasının önüne ‘Siyah Hayatlar Değerlidir (Black Lives Matter-BLM)’ yazıldı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, ‘Siyah Hayatlar Değerlidir’ yazısının boyanmasına yardım etti.

‘YANLIŞ BİR ŞEYİ DÜZELTİYORUZ’

Daha önce ‘Siyah Hayatlar Değerlidir’ ifadesinin ‘nefret söylemi’ olduğunu öne süren Trump’a ait binanın önünde bir araya gelen protestoculara De Blasio’nun eşi Chirlane McCray ve Sivil hakları aktivisti Al Sharpton eşlik etti. Demokrat partili De Blasio, “Siyah Hayatlar Değerlidir diyerek Amerikalılar olarak gerçekliğimizi kabul ediyoruz. Yanlış bir şeyi düzeltiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘SENİN LÜKS DEDİĞİN SİYAHLARIN EMEĞİNİN BİR SONUCU’

Trump, daha önce Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Bu yazı lüks caddenin değerini düşürecek ve New York polisini daha da kızdıracak” ifadelerini kullanmıştı. De Blasio da Trump’a, “Anlamadığın şu ki Beşinci Cadde’yi siyahiler kurdu. Senin ‘lüks’ dediğin şey onların emeğinin sonucu. Bu yazı ile onları onore ediyoruz” yanıtını vermişti.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da kentin beş ana bölgesindeki önemli sokaklara bu ifadenin yazılacağını açıklamış, ilki Brooklyn, ikincisi aşağı Manhattan, üçüncüsü de Harlem olmak üzere üç bölgedeki sokakta ‘Siyah Hayatlar Değerlidir’ yazıları yer almıştı.

‘Siyah Hayatlar Değerlidir’ yazısı ilk önce başkent Washington’da Beyaz Saray’a giden cadde üzerine yazılmıştı. Washington Belediye Başkanı Muriel Bowser, Floyd’un ölümün ardından dayanışma göstermek için yazıldığını söylemişti.

Kaynak: gazeteduvar.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER