Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NEW YORK´TA ´KUDÜS´ PROTESTOSU

ABD´nin büyükelçiliğini Kudüs´e taşıması, İsrail´in Filistin topraklarını işgali ve Gazze´deki şiddet olayları New York´ta protesto edildi.

NEW YORK´TA ´KUDÜS´ PROTESTOSU

New York´ta, ABD´nin büyükelçiliğinin Kudüs´e taşınması, İsrail´in Filistin topraklarını işgali ve Gazze´deki şiddet olaylarına karşı protesto gösterisi düzenlendi.

  • Gazze´de İsrail terörü

New York´ta toplanan Filistin ve Arap toplumundan bir grup gösterici, ABD´nin büyükelçiliğini Kudüs´e taşıması, İsrail´in Filistin topraklarını işgali ve İsrail güvenlik güçlerinin gerçek mermi kullanması sonucu Gazze sınırında 50´den fazla Filistinlinin şehit edilmesini protesto etti.

Göstericiler, ´´Filistin´i ırkçı işgalden kurtarın´´, ´´Kudüs Filistin´in başkentidir" ve "Büyük Dönüş Yürüyüşü´´ gibi yazıların olduğu dövizler taşıyarak İsrail´e tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump´ın 6 Aralık 2017´de Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv´deki büyükelçiliğini Kudüs´e taşıyacağını açıklamasından sonra yeni büyükelçilik binasının resmi açılışı dün yapılmıştı.

Gazze´nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs´e taşınmasını ve İsrail´in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe´nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri gösteriler düzenliyor. Dünkü gösterilerde şehit olan Filistinlilerin sayısı 59´a yükselmişti.



Anahtar Kelimeler: YORK KUDÜS PROTESTOSU

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER