Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Netherlandste Bir Nenehatun

Zeynep Kılıç Yazdı;

Netherlandste Bir Nenehatun

Magazin dünyasının hızına yetişmek elden değildir gerçekten gündemleri o kadar değişken ki yakalamak mümkün değildir.

Hani Bülent Hanım bu mezar çok dar değil mi diye soruyor. Eleman yok standart diye cevaplıyor. Ama ben ne olacağım ben ona sığmam ki diye hayretini gizlemiyor.

Adam gelişine konuşuyor seninkini daha büyük yapacağız diyor.

Ve böylece standart mezar algısı bir boy büyüyor babalar için olmazsa da en azından çocukları için.

Kimisi soy ismini değiştirerek olay oluyor, kimisi torunu yaşındakilerle evlenip gündem oluyor, kimisi soyunma savaşına girerek, kimisi lgbt bayrağını yüklenerek.

Sonra Brad Pitt dayanmadı hep yakışıklılığımı konuşacak değilsiniz biraz da eteklerimi çizmelerimi konuşun dercesine şaşkınlıktan etek giydi. Savaşta bulunan Zelenski bile eşi ile moda dergisi Vouga poz verdi.

Neyse Magazin dünyasına her şey yakışır, yakışır dedik geçtik.

Fakat bir baktık birileri liderlik için antrenmanlara çıplak çıkmış.

Hadi bunun da kafası hoş o da oradan yırttı.

Fakat işin enteresan tarafı insanlar hızını almadıkça alamıyor.

Seçim yaklaşıyor hararetler artıyor, tansiyonlar yükseliyor. Bürokratlar çıldırıyor demokratlar deliriyor. Aslında biz deliliği en çok Tramp’a yakıştırmıştık ki oğul Bush bir gafında pot kırıp Ukrayna savaşı için haksız işgal edildi diyecekken yıllar evvelinden Irak’ı nasıl haksız yere işgal ettiğini yıllar sonra da olsa kendi ağzıyla bunamışçasına itiraf etti.

Gerçi bu gaflar da olmazsa kimse hakikati dillendirmez belli ki Allah söylettiriyor.  Ne var yani çaycılık da yaparız, garsonluk da yaparız, çok şükür hayatın her alanında da haram para da kazanırız. Al işte ne beklersiniz bizi kurtarıcı adamlardan.

Trump bile zaman zaman pek çok akıllıdan daha akıllı davranıyor ve beklenmedik çıkışlar yapıyor: we believe two gender they are man they are woman biz sadece iki cinsiyete inanıyoruz sadece erkeler ve kadınlar vardır. ‘Bunlar solcular cinsiyet ideolojisine ve toksik bir ırk teorisine inanmış durumda’ dediğini duyunca çok şaşırmıştım. Ve gündem devam ediyor.

Mossad ve Miçotakis Türkiye’yi Osmanlı üzerinden itham ederken kendi işgalci ve yayılmacı politikalarını unutuyorlar.

Havuç kafasıyla dağınık saçıyla tanıdığımız şeceresini Çankırı’nın kalfat köyüne kadar sürdüğümüz Johnson bile kaldıramadı siyasetin ağır yükünü. Adamın omuzuna bir dokunduk pir dokunduk gidiş o gidiş.

Hele son günlerde Hollanda’da satırla Türk fırınına dalan bir hırsızı bir Türk ananın nene hatunvari bir şekilde temizlik bezi ile kovması tüm dünya basının gündemine cuk diye oturdu.

Evelallah Avrupa da yaşasa bile böyledir bizim Anadolu kadını kendilerini her şekilde evlatlarına siper ederler. Çaputu, toz bezini top mermi eyler seferberlik ilan ederler sonuna kadar canhıraş savaşırlar didişirler, evlad-ı ıyalini vatanını her şart ve durumda kurtarırlar. Tarihe destan yazarlar.

Dünya böyle bir Türk anasının şecaatini konuşup durukken birisi çıkar gençler ilk vazifeniz geleceğinizi kurtarmak için ananızı babanızı kilitlemeniz diye nutuk verir, gençliğe hitabe okur sanır kendini.

El insaf bre akıl var mantık var e hadi anamızı babamızı senin o güzel hatırın için eve, kilere kitledik.

Fırını kim kollayacak, ocağımızı kim yakacak aşımızı, ekmeğimizi, kim pişirecek hırsızı, arsızı kim savacak, düşmanı kim kovacak vatanı, milleti kim kurtaracak.

Bu mudur yani ülkeye demokrasiyi getirecek tek formülünüz. Bu mudur alternatif çıkışınız. Bu mudur küçüklere sevginiz, büyüklere saygınız. Bu mudur kurtuluş reçeteniz. Yok yok kurtuluş aranan yerde anlaşılan battıkça batıyoruz.

Hz. Cafer Habeş kralı Necaşa İslam’da kadın erkelerin eşitliğinden bahsedince daha o zaman şirkte olan Amr bin As eşitlik mi biz kadınları alır kullanır bir bez parçası gibi başımızdan atarız diye kahkahaya verince kendini. Hz. Cafer, ey Amr seni dokuz ay karnında taşıyan anana saygın bütün kadınlara yansımalı’ diye sert çıkışır. Bre siyasiler siz de barkın bir tarafa siyasi sevdalarınızı hülyalarınızı sizi kucağınızda okşayıp büyüten anne, babanıza, ebeveynlere saygınız bütün anne, babalara, ebeveynlere yansımalı; ana babanız, ebeveynleriniz siyasetinize, hırsınıza, kurban gitmemeli.

 

Kaynak: Farklı Bakış



Anahtar Kelimeler: Netherlandste Nenehatun

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz