Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Netanyahu: Erdoğan bana 6 saatte bir Hitler derdi, ilişkilerimiz düzeldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilişkileri düzeldiği için memnun olduğunu söyleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Bana 6 saatte bir Hitler derdi" ifadelerini kullandı.

Netanyahu: Erdoğan bana 6 saatte bir Hitler derdi, ilişkilerimiz düzeldi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,  ABD’li gazeteci Bari Weiss'e konuk olduğu podcast programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilişkileri üzerine açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın her yaptığını onaylamadığını ama ilişkilerinin düzelmesinden memnun olduğunu söyleyen İsrailli lider, "Bana 6 saatte bir Hitler derdi" dedi.

'OBAMA'YLA ÇOK YAKIN DOSTLARDI'

Weiss'ın "Erdoğan gibi kişilerle gruplandırılıyorsunuz. Sizi otoriter liderlerle gruplandıran belki de 100 makale okumuşumdur" sözlerine yanıt veren Netanyahu, "Evet, biraz çocukça. Ben kendimi her zaman seçimlere veririm. Hiçbir zaman bir seçime karşı çıkmadım. Bakın, yıllarca Erdoğan’ın en yakın arkadaşı Barrack Obama'ydı. Çok yakın dostlardı. Sanırım bu da Erdoğan daha fazla gazeteciyi hapse attıktan ve basitçe Türkiye’yi standartların altında bir demokrasiye çevirdikten sonra değişti. Bizim ilişkilerimiz iyiye gitti, bana eskiden her 6 saatte bir Hitler derdi…" ifadelerini kullandı.

Netanyahu, Weiss'ın "Şimdi sadece her 12 saatte bir mi?" sorusuna ise "Hayır, aslında geçen gün dostça bir konuşmamız oldu ve bu yüzden mutluyum. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Erdoğan’ın her yaptığını onayladığımdan değil tabii ki, onaylamıyorum" diye yanıt verdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER