Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Nergis Demirkaya'nın Haberi; Davutoğlu, “Yoğun görüşmeler yapıyoruz. Bunlar belli bir aşamaya geldiğinde kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Edinilen bilgiye göre Davutoğlu öncülüğünde kurulacak yeni partinin tüzük ve programında sona gelindi, detaylar üzerinde çalışılmaya başlandı.

Nergis Demirkaya

ANKARA – Yeni parti kurma hazırlığı içinde bulunan eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ziyaretinin ardından yaptığı son açıklamada, AK Parti dosyasının ihraç kararı sonrası tamamen kapandığını söyledi. Toplumun her kesimine hitap edecek bir parti ve vizyon çalışması yürüttüklerini anlatan Davutoğlu, “Yoğun görüşmeler yapıyoruz. Bunlar belli bir aşamaya geldiğinde kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Edinilen bilgiye göre Davutoğlu öncülüğünde kurulacak yeni partinin tüzük ve programında sona gelindi, detaylar üzerinde çalışılmaya başlandı. Yeni bir felsefe ile mevcudu tekrarlamayan, durağanlığa izin vermeyecek, dinamik, içinde özgün kurulların yer alacağı bir tüzük ve program ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Yeni parti çalışmasında yer alan bir siyasetçi, “Yeni yol yöntemler deneyeceğiz. 20 milyon genç var. Özellikle gençler önemli, biz de onlara hitap edecek, onları kapsayacak bir çalışmaya önem veriyoruz. Bu yaratmak istediğimiz ümit, heyecan ve hedef için de çok anlamlı” dedi.

‘İDEOLOJİMİZ ADALET OLACAK’

Kurulacak yeni parti için “Bizim ideolojimiz adalet olacak. Her alanda adalet eksenli siyaset yapacağız” diyen siyasetçi kurucular kurulunda da sona gelindiğini söyledi ama isim vermedi.

OPERASYON PARTİLERİN KURULUŞ SÜRECİNİ ETKİLER Mİ?

Ankara kulislerinde Suriye’ye askeri harekatın yeni partilerin kuruluş sürecini de geciktirebileceği yorumları yapılıyor. Davutoğlu ekibi, operasyonla iç siyaset ilişkisi kurulmasını eleştirerek takvimde değişiklik olmayacağı mesajını şöyle verdi:

“Bu operasyon iç siyaset malzemesi yapılmak istenirse millet bunu görür. Kimse milli meseleler üzerinden siyasi rant devşirmeye kalkmasın. Biz süreci kendimiz tayin ettik, yolumuza devam ediyoruz. Planlamada bu açıdan bir değişiklik yok. Hatta sıcak gündemde seslerin kurumsal yapılardan çıkması daha da olumlu olur. Takvim işliyor. Sosyal olaylarda kesin bir tarih vermek zor olsa da kasım ayı içinde kuruluş sürecinin resmileşmesi için çalışıyoruz. Program, tüzük, kurucular kurulu, parti ismi ve logo üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kuruluşun ardından teşkilatlanma, il ilçe örgütlerinin kurulması ve bunların ardından da hızla büyük kongre yapılacak.”

İHRAÇ SONRASI İLK PROGRAM MANİSA’DA

Parti kuruluş çalışmaları nedeniyle yoğun bir mesai içinde bulunan Davutoğlu’nun bu süreçte sadece Manisa’da bir program yapması bekleniyor. 18 Ekim’de yapılacak Manisa programıyla ilgili bilgi aldığımız bir siyasetçi, “Davutoğlu önceki il programlarında içeriden eleştirilerde bulunuyordu, çünkü parti üyesiydi. İhraç kararı sonrası istifa ettikten sonra ilk programı Manisa’da olacak. Bu açıdan önemli. Manisa’da yapacağı konuşmada yol haritasını anlatacak, partileşme süreciyle ilgili bilgi verecek. Konuşmasında Türkiye’ye dair, gelecek tasavvuruna dair de açıklamalarda bulunacak” dedi.

FİDAN ŞEHRE YENİ FİDAN

Davutoğlu’nun ilk kez yeni partiyle ilgili somut açıklamalar yapması beklenen Manisa’nın özellikle seçilip seçilmediği de merak konusu oldu. Başbakanlık yaptığı dönemde katıldığı bir mitingde Davutoğlu Manisa için, “Manisa’nın manevi dergahına yüz sürmeye geldim. 17 şehzade, 7 Osmanlı cihan padişahı yetiştiren Osmanlı’ya selam olsun. Devletimizin irfanının, hikmetinin, adaletinin yeşerdiği devlet fidanlığı Manisa’ya selam olsun. Manisa her köşesiyle bizim hikmetimizin irfanımızın yeşerdiği kenttir” diye konuşmuştu. Davutoğlu’nun Manisa’ya “Fidan şehir” dediğini hatırlatan bir siyasetçi, “Davutoğlu fidan şehre yeni bir fidan dikmeye gidiyor” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER