Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Nedim Yamalı: Erdoğan biliyor mu dedik 'evet' dediler

AK Parti eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, "Heyet geldi. Parti kurmayın. Çok yanlışlık oldu ama ülke ağır günlerden geçiyor" dediler. Yamalı heyette yer alan Ekrem Erdem'in ziyaretten Erdoğan'ın da haberinin olduğunu söylediğini belirtti.

Nedim Yamalı: Erdoğan biliyor mu dedik

Siyasette yeni parti girişimlerine ‘ikna ziyaretleri’ tartışılmaya devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın ‘haberimiz yok’ dediği ikna heyetleri ile ilgili siyasete Ahmet Davutoğlu ile birlikte devam eden eski AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı’dan geldi.

Davutoğlu’nu ziyaret eden 7 kişilik heyeti kabul eden isimlerden olan Yamalı, Fox Ana Haber’e dün yaptığı açıklamada kendilerine, “Parti kurmayın. Çok yanlışlık oldu ama ülke ağır günlerden geçiyor. AK Parti’yi bölmeyin” dendiğini söyledi.

Yamalı, Fox TV’ye açıklamasında ayrıca şunları söyledi, “Sayın Davutoğlu, ‘ziyaretten Cumhurbaşkanı’nın bilgisi var mı’ diye sordu. Ekrem Erdem, ‘bilgisi var’ yanıtını verdi. ‘Bölünmeyelim, yeni parti kurmayın’ dediler. Hoca da, ‘Çok geç kaldınız. Bugüne kadar çok yanlışlar yapıldı’ dedi.

Haberde ayrıca heyette daha önce AK Parti’de milletvekilliği yapmış, damadı bakan oğlu bakan yardımcısı olan isimlerin de bulunduğu belirtildi. İlk olarak Gazete Duvar’ın gündeme getirdiği haberde söz konusu heyeti ilk olarak Ali Babacan’la birlikte hareket ettiği bilinen Abdullah Gül’le ardından 5 Aralık günü  de Ahmet Davutoğlu ile görüşmüştü. Ziyaretler hükümete yakın gazeteciler tarafından reddedilse de heyette yer alan isimlerden eski AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’tan doğrulama gelmişti. Kıyıklık ziyaretlerin Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapılıp yapılmadığı sorusuna ise yanıt vermemişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Şehir Üniversitesi ile ilgili olarak Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Mehmet Şimşek’i suçlayan açıklamaları da bu görüşmeden iki gün sonra gelmişti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz