Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Necmeddin Kerim’den Şengal açıklaması

Washington Kürt Enstitüsü Başkanı ve Kerkük Eski Valisi Necmeddin Kerim, Şengal halkından askeri bir güç oluşturulması gerektiğini söyledi.

Necmeddin Kerim’den Şengal açıklaması

Washington Kürt Enstitüsü Başkanı ve Kerkük Eski Valisi Necmeddin Kerim, Şengal halkından askeri bir güç oluşturulması gerektiğini söyledi.

Washington Kürt Enstitüsü tarafından ABD’li diplomatların katılımıyla düzenlenen panelde konuşan Washington Kürt Enstitüsü Başkanı Necmeddin Kerim, Şengal’deki milislerin Ezidilerin rolünü zayıflatıp, Ezidileri bölmek istediğini belirtti.

Şengal’deki milislerin Kürdistan Bölgesi için baskı oluşturmak istediklerini kaydeden Kerim, “Bu durumun sona ermesi ve bölgedeki siyasi ve askeri gerilimlerin son bulması için Şengal’in öz halkın bir güç oluşturulmalı” dedi.

70 ve 80 Peşmerge birliklerine değinen Kerim, ilerici bir yasayla milli bir askeri sistem için çalışılması gerektiğini vurgulayan Kerim, Peşmerge içerisindeki ayrımın bu şekilde sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kerim, 16 Ekim 2017’deki olayların, parti yetkililerinin askeri yetkililerden daha çok silahlı güçler üzerinde etkisi olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Kerkük’ün 2014 yılında DAİŞ tarafından işgal edilmesine de değinen Kerim, Haziran ayındaki işgalin ilk 2 gününde 1 Peşmerge alayı, polis ve asayiş güçlerinin halkın desteğiyle DAİŞ’in işgalinin önüne geçtiğini kaydetti.

Hawice’nin sadece 3 DAİŞ’li tarafından işgal edildiğini bildiren Kerim, DAİŞ’lilerin bir taksiyle Hawice’ye gittiğini söyledi.

DAİŞ’lilerin Musul’a 800 teröristle girdiğini belirten Kerim, Irak asker ve polisinin sayısının 39 bin olduğunu ancak Musul’u savunmadıklarını ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER