Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi’nin konumu ABD için önemli

Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin konumunun ABD için önemli olduğunu söyledi.

Neçirvan Barzani: Kürdistan Bölgesi’nin konumu ABD için önemli

K24 Türkçe'nin İsviçre'nin  Davos kasabasından geçtiği haber...

Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin konumunun ABD için önemli olduğunu söyledi.

İsviçre’nin Davos kasabasında 50’ncisi düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Donald Trump’la yaptıkları görüşmede Kürdistan bayrağının yer almasının Kürtler için bir mesaj olduğunu belirten Neçirvan Barzani, Kürdistan bayrağının bütün Kürtler için ulusal bir bayrak olduğunu ve bunun önemli bir tarihe sahip olduğunu dile getirdi.

Neçirvan Barzani ayrıca, Davos’taki görüşmeler sırasında Kürdistan bayrağının yer almasının Irak Anayasası’na uygun olduğunu belirtti.

Neçirvan Barzani şunları söyledi:

“ABD Başkanı ve yönetimi, Kürdistan Bölgesi’nin konumun öneminin farkında ve onlar için nettir ki; Kürdistan Bölgesi Irak çerçevesindedir. Bu Irak Anayasası'na göre konulmuş ve bu mesaj tüm Kürtler içindir, sadece Irak Kürtleri için değil. Ve bu, şehitlerin kanına ve tarihten günümüze mücadele eden bir millete saygı gereğidir. Bunun için görüşmede Kürdistan bayrağının konulması tüm Kürtler içindi ve bu vesileyle her Kürt bireyini kutluyorum.”

Irak’taki ABD askerlerinin varlığıyla ilgili bir soruya yanıt veren Neçirvan Barzani, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kürdistan Bölgesi’nin Irak’taki ABD varlığına ilişkin görüşü açıktır. ABD askerleri, Irak yönetiminin isteği doğrultusunda bölgeye gelmişlerdir. ABD kuvvetlerinin bölgede DAİŞ için kalmaları önemlidir. Çünkü DAİŞ hem Irak hem de Kürdistan Bölgesi için büyük bir tehdittir.”

ABD güçlerinin bölgede kalmaları ve gitmeleri durumunda buna tüm tarafların birlikte karar vermesi gerektiğini dile getiren Neçirvan Barzani, bu konuyu Donald Trump’la konuştuklarını kaydetti

DAVOS TEMASLARI

İsviçre’nin Davos kasabasında devam eden temaslara değinen Neçirvan Barzani, şöyle devam etti:

“Biz resmi olarak Davos’a davet edildik. Biz de bu çerçevede programa katkıda bulunduk. Bölgedeki gelişmeler ve Irak’taki sorunlar hakkında birçok ülke lideriyle görüşme gerçekleştirdik. Burada bölgesel ve ulusal çıkarları konuşma imkanı var. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri, ABD Başkanı, çok sayıda ülke lideri ve üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptık. Bu çerçevede, Kürdistan Bölgesi’nin perspektifini çok alana ulaştırdık ve Kürdistan Bölgesi’nin diplomasisinin iyi bir düzeyde olduğu fark edildi.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER