Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Neçirvan Barzani: Geçmişe dönmek kimsenin yararına olmayacaktır

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Bağdat temasları kapsamında Iraklı yetkililer ve siyasi taraflarla gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Neçirvan Barzani: Geçmişe dönmek kimsenin yararına olmayacaktır

Bağdat temasları kapsamında Iraklı yetkililer ve siyasi taraflarla görüşmeler yapan Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, “Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin sorunları tüm Iraklıların sorunudur. Geçmişe dönmek hiçbir tarafın yararına olmayacaktır” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Bağdat temasları kapsamında Iraklı yetkililer ve siyasi taraflarla gerçekleştirdiği görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Hepimiz için tek çözüm vardır” diyen Neçirvan Barzani, “Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin sorunları tüm Iraklıların sorunudur. Sorunlu geçen birkaç yıldan sonra geçmişe dönmek hiçbir tarafın yararına olmayacaktır. Şimdi ortak bir anlayışa ve kapsayıcı bir uzlaşıya varmak tüm Iraklıların yararına olacaktır” ifadelerini kullandı.

Tarafların ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Neçirvan Barzani, bunun yardımlaşma ve dayanışmanın yanı sıra, vatandaşlara daha fazla hizmet için iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.

Kürdistan Bölgesi’nin federal hükümetle mevcut tüm sorunları çözmeye hazır olduğunu vurgulayan Neçirvan Barzani, sorunların anayasal temelde çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Iraklı yetkililerin ve siyasi taraflarının sorunların çözümündeki rollerinin önemine dikkat çeken Neçirvan Barzani, Iraklı yetkililerin ciddi olduklarını ve sorunların çözümü için olumlu mesaj verdiklerinini kaydetti.

Neçirvan Barzani, Iraklı yetkililerin ve siyasi tarafların sorunların çözümüne yünelik olumlu yaklaşımlarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, Kürdistan Bölgesi ve federal hükümet arasından çözüm noktasında bir uzlaşı sağlandığını da sözlerine ekledi.

Neçirvan Barzani, dün Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Mustafa Kazimi, Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert ile bir araya gelmişti.

Neçirvan Barzani bugün ise Ulusal Hikmet Akımı lideri Ammar Hekim, Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi Amiri, Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri Maliki ve Sadr Hareketi yetkilileriyle bir araya geldi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER