Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NE MASUM NE DE MAKUL

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında bazı okullarda yaşananlar, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

NE MASUM NE DE MAKUL

10 Kasım anma programları kapsamında bazı okullarda Atatürk portresinin önünde çocukların ‘secde’ eder gibi bir duruma düşürülmesi üzerine sivil toplum örgütlerinden ve vatandaşlardan tepki geldi. Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlatırken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu tarz bir etkinlik ne masum ne de makuldür. Örneklerin farklı illerden yansıması tesadüf olabilir mi? İncelemede organize olup olmadığı da ortaya çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

TARTIŞMALARA NEDEN OLAN GÖRÜNTÜLERE MEB SORUŞTURMA AÇTI

10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında bazı okullarda yaşananlar, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81’inci yıldönümü münasebetiyle ilk ve ortaöğretimlerde düzenlenen etkinliklerde tepki toplayan bazı gösteriler yapıldı. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki bazı ilköğretim okullarında öğrencilerin Atatürk portresinin önünde ‘secde’ eder gibi görüntüler vermesi toplumun her kesiminden tepkilere neden oldu. Birçok okulda benzer görüntülerin yaşanması ‘Organize mi yapılıyor?’ sorularını akıllara getirirken, Milli Eğitim Bakanlığı, soruşturma başlattığını duyurdu.

ÇOCUKLARIN O DURUMA SOKULMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Her yıl yapılan 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlerinde bu yıl istenmeyen bazı görüntüler yaşandı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde birçok okuldaki öğrencilerin, Atatürk portresinden sarkan iplerden tutarak yere kapaklandığı görülüyor. Görüntülerde çocukların adeta ‘secde’ eder gibi görünmesinden dolayı toplumun farklı kesimlerinden okul yöneticilerine tepkiler geldi. Bu tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ise soruşturma başlattığını duyurdu.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: MASUM MAKUL

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER