Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NATO´dan S-400 açıklaması: Entegre etmeyi planlamıyoruz

Türkiye´nin Rusya´dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin aktive edilip edilmeyeceği yönündeki tartışmaya NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de katıldı. Stoltenberg, Brüksel´de yaptığı basın açıklamasında "NATO, S-400 sistemini herhangi bir üye ülk

NATO´dan S-400 açıklaması: Entegre etmeyi planlamıyoruz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel´de düzenlediği basın toplantısında Türkiye´yi de yakından ilgilendiren S-400 hava savunma sistemleri ile ilgili açıklama yaptı. Stoltenberg yaptığı açıklamada, ?NATO, S-400 sistemini herhangi bir üye ülke savunma sistemine entegre etmeyi planlamıyor? ifadelerini kullandı.

ABD ve NATO yetkilileri, Türkiye´nin NATO üyeliğini öne sürerek S-400 alımını iptal etmesi gerektiğini savunmasına rağmen Türkiye´ye S-400´lerin ilk teslimatı geçen ay gerçekleşti.

?INF SONLANSA DA NÜKLEER SİLAH YERLEŞTİRMEYECEĞİZ´

ABD´den sonra Rusya´nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması´ndan (INF) çekilmesini de yorumlayan Stoltenberg, anlaşmanın iptalinin ardından NATO´nun ?Avrupa´ya nükleer silah yerleştirmeyeceğini´ söyledi.

Stoltenberg ayrıca, NATO´nun ?yeni bir silahlanma yarışı istemediğini´ belirtti ve şunları söyledi:

?İttifak, etkili uluslararası silahların kontrolü, silahsızlanma ve yayılmasının önlenmesi konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Bu nedenle, silah kontrolünü ve silahsızlanmayı kontrol etmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. NATO aynı zamanda, Rusya´nın eylemleri mümkün kıldığı sürece yapıcı ilişkiler kurma yönündeki isteğini sürdürüyor.? 

Kaynak: sputnik



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER