Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NATO´DAN ERDOĞAN´IN ÇAĞRISINA CEVAP: TÜRKİYE´Yİ DESTEKLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Suriye konusuda NATO´ya yaptığı çağrının ardından birlikten ilk kez Türkiye açıklaması geldi. NATO´dan yapılan açıklamada Suriye topraklarından doğan füze tehditleri de dahil olmak üzere Türkiye´nin güvenliğinin desteklendiği beli

NATO´DAN ERDOĞAN´IN ÇAĞRISINA CEVAP: TÜRKİYE´Yİ DESTEKLİYORUZ

Sputnik´in haberine göre bir NATO yetkilisi, "NATO, Türkiye´nin güvenliğini destekliyor. Örneğin; Türkiye´nin hava savunma sistemini Suriye tarafından gelen füze tehditlerine karşı güçlendiriyoruz" dedi.

Yetkiliye göre Suriye´deki durum, tüm NATO ülkeleri için büyük bir endişe kaynağı durumunda. NATO üyesi Türkiye´nin bu durumun normalleştirilmesinde ön safta bulunduğunu söyleyen yetkili, "Ankara, Zeytin Dalı Harekatı hakkında NATO´yu bilgilendirdi ve bunun devam etmesini bekliyoruz. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Erdoğan da dahil Türk liderliğiyle düzenli olarak görüşüyor" ifadelerini kullandı.

´SURİYE´DE YOKUZ ANCAK?´

Öte yandan NATO´nun Suriye´de varlık göstermediğini ve bu yönde bir çağrı yapılmadığını kaydeden yetkili, ancak İttifak´ın keşif uçuşlarıyla ve Irak ordusunu hazırlayarak uluslararası koalisyonu DEAŞ´a karşı desteklediğini savundu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER