Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NATO´dan akıl tutulması! Sadece Türkiye´den rahatsızlar..

Türkiye´nin S-400 hava savunma sistemi almasına NATO üyeliğini göstererek karşı çıkan ABD, NATO üyeleri Yunanistan, Bulgaristan ve Slovakya´nın Rus yapımı S-300 hava savunma sistemine sahip olmasına ise bir açıklama getiremiyor.

NATO´dan akıl tutulması! Sadece Türkiye´den rahatsızlar..

Türkiye´ye Patriot hava savunma sistemlerini satmayan ABD, çeşitli gerekçeler sunarak Türkiye´nin Rusya´dan S-400 hava savunma sistemi almasını engellemeye çalışıyor. Bunlardan biri de Türkiye´nin NATO üyeliği. Ancak Türkiye gibi NATO üyesi olan Yunanistan, Bulgaristan ve Slovakya da, dünyanın en güçlü orta menzilli hava savunma sistemlerinden biri kabul edilen Rus yapımı S-300´leri kullanıyor.

S-300´ler 1978´den beri kullanılıyor

Sovyetler Birliği döneminde geliştirilen S-300 hava savunma sistemleri, Türkiye´nin Rusya´dan almayı planladığı S-400 sistemlerinin bir önceki versiyonu. Karadan havaya fırlatılan S-300 sistemi 1978 yılından beri kullanımda bulunuyor. Bugüne kadar aralarında Çin, Kazakistan, İran, Suriye ve Venezuela´nın bulunduğu çok sayıda ülke S-300 sistemlerini Sovyetler Birliği´nden, daha sonra da Rusya´dan satın aldı.

S-400 hava savunma sistemlerinin önceki versiyonu sayılan S-300´ler bugün bazıları NATO üyeleri olmak üzere çok sayıda ülkede bulunuyor. Bunlar arasında NATO üyesi olarak Yunanistan, Bulgaristan ve Slovakya dikkati çekiyor.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER