Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NATO yine Rumlara çalışıyor...

Doğu Akdeniz'de suların ısınmasının ardından, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

NATO yine Rumlara çalışıyor...

Doğu Akdeniz'de suların ısınmasının ardından, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Stoltenberg, "Doğu Akdeniz'deki durum, müttefik dayanışması ruhuyla ve uluslararası hukuka uygun şekilde çözülmeli." ifadesini kullandı.

Stoltenberg, sosyal medya hesabından mesaj paylaşarak, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le yaptığı telefon görüşmesinde Doğu Akdeniz'e ilişkin gelişmeleri ele aldıklarını kaydetti.

BU NASIL MÜTTEFİK? BU NASIL NATO?

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in, Doğu Akdeniz'deki durumun "müttefiklik dayanışması" ruhuyla çözülmesi gerekir şeklindeki ifadesi, sosyal medya kullanıcıları tarafından "hariçten gazel okuyor" şeklinde yorumlandı.

Yunanistan'ın tarihte ve günümüzde yaptığı açıklamalar ve attığı adımlar, Atina'nın "müttefiklik" kalıbına hiç bir zaman sığmadığının bir kanıtı oldu. Stoltenberg'in bu yönde açıklama yapması ise NATO'nun tarafsızlığını sorgulattı.

YUNANİSTAN'DA ORUÇ REİS TELAŞI!

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin, hidrokarbon arama çalışmalarına devam etmek üzere Kıbrıs açıklarına ulaşması Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminde telaşa sebep oldu.

Rum Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides, Oruç Reis'in görev sahasına ulaştığını öğrenmesinin ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile telefonda görüştü.

Rum kesimi Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, görüşmede Doğu Akdeniz'de yaşanan son gelişmelerin ele alındığı bildirildi. Rum basınında da Oruç Reis'in çalışmalarını sürdürmek için görev sahasına ulaşması büyük yankı uyandırdı.

Haberlerde, Oruç Reis'in gelecek iki hafta Doğu Akdeniz'deki çalışmalarını sürdüreceği yer alırken, bu adımın Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimi yeniden artırabileceği ifade edildi.



Anahtar Kelimeler: Rumlara çalışıyor...

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER