Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NATO Genel Sekreteri: NATO Türkiye’ye hava korumayla destek olacak. NATO’nun güneydoğu sınırını korumaya devam edeceğiz.

NATO Türkiye’nin yanındadır. NATO Türkiye’yi çok kıymetli bir müttefik olarak görmektedir.

NATO Genel Sekreteri: NATO Türkiye’ye hava korumayla destek olacak. NATO’nun güneydoğu sınırını korumaya devam edeceğiz.

NATO’nun Türkiye’nin talebiyle Brüksel’deki genel merkezde yaptığı toplantı sona erdi. Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İdlib’de 33 Türk askerinin öldüğü saldırıyı kınadıklarını söyledi. “NATO Türkiye’nin yanındadır” dedi.

Stoltenberg, Türkiye’ye verilen hava savunma desteğinin artırılacağını söyledi ancak nasıl yapılacağıyla ilgili detay vermedi:

“Biz bu saldırıyı kınıyoruz. Beşar Esad yönetimi altındaki askerler bu saldırıyı gerçekleştirmiştir. Bu noktada saldırının durdurulmasını, uluslararası hukuka uyulmasını ve Birleşmiş Milletler destekli barış süreçlerinin devam etmesi gerekliliğini dile getiriyorum. 2018 tarihli ateşkese geri dönülmelidir. Bu yapılmazsa bölgedeki insani kriz kötüleşecek. İdlib’de kalan kişiler için insani durum oldukça kötü durumda.

“NATO Türkiye’nin yanındadır. NATO Türkiye’yi çok kıymetli bir müttefik olarak görmektedir. Suriye’deki insani durumdan oldukça kötü etkileniyor Türkiye, milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor.

“NATO Türkiye’ye hava korumayla destek olacak. NATO’nun güneydoğu sınırını korumaya devam edeceğiz.

“NATO müttefiki üyeler yaşanan can kayıpları nedeniyle taziyelerini şehit ailelerine ve Türk halkına iletmiştir. Aynı zamanda NATO, Beşar Esad yönetimini arayarak hava saldırılarını durdurması, ateşkese uyması gerektiği konusunda, Suriye’deki krizi diplomatik şekilde çözme konusunda taleplerini iletmiştir. Burada sivil hedeflere saldırıldı. Bu da insani krizin daha da derinleştirdi. Yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

“NATO müttefikleri bugün Türkiye’ye desteğini sunuyor. Hava savunma sistemlerini değiştirmeyi öneriyoruz. Erken uyarı ve gözlem uçakları ve başka destek yöntemlerimiz var. NATO müttefikleri Türkiye’ye desteği artırmak için daha fazla neler yapabileceğine bakıyor.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER