Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NATO, emir kabul etti

Akşam; Trump, NATO’yu Ortadoğu’daki işgallerde daha fazla rol almaya davet etti… Sabah, NATO durumdan vazife çıkardı

NATO, emir kabul etti

ABD Başkanı Trump, İran'a karşı dünyanın bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı ve NATO’nun Müslüman coğrafyasında daha etkili olması çağrısında bulundu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, işgalci ittifakın Ortadoğu'da “daha fazla rol” üstlenebileceği konusunda mutabık kaldı.

NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, Stoltenberg ve Trump'ın bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, ikilinin Ortadoğu'daki gelişmeleri ele aldığı kaydedildi.

IRAK’TA VE AFGANİSTAN’DA ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

NATO'nun Ortadoğu'daki rolünün görüşüldüğü aktarılan açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın NATO'nun bölgede daha fazla rol oynaması için talepte bulunduğu ifade edildi.Açıklamada, ikilinin, NATO'nun bölgesel istikrar ve uluslararası terörle mücadeleye daha fazla katkı sağlayabileceği konusunda anlaştığının altı çizildi.

NATO'nun DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu'nun bir üyesi olduğu hatırlatılan açıklamada, Irak'ta ve Afganistan'daki misyonları ile uluslararası terörizmle mücadeleye kilit katkı sunduğu vurgulandı.

Trump, dün düzenlediği basın toplantısında İran'a karşı dünyanın bir araya gelmesi gerektiğini vurgulamış ve "NATO'nun bundan sonraki süreçte Ortadoğu'ya daha fazla müdahil olmasını isteyeceğim" ifadesini kullanmıştı.



Anahtar Kelimeler: kabul

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER