Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NATO / KaradenizRus uzman: NATO gemilerinin Karadeniz´deki varlığı siyasi oyunun bir parçası

NATO savaş gemilerinin Karadeniz´e girişleri konusunda değerlendirmelerde bulunan Rus siyaset bilimci Yuriy Svetov, ittifak güçlerinin bölgedeki varlıklarının Ukrayna´daki seçimlerle ilgili siyasi oyunun bir parçası olduğunu söyledi.

NATO / KaradenizRus uzman: NATO gemilerinin Karadeniz´deki varlığı siyasi oyunun bir parçası

NATO´dan yapılan açıklamada, Daimi Deniz Görev Grubu-2´de yer alan ve önceki gün tatbikat için Karadeniz´e giriş yapan gemilerin bölgede 3 hafta kadar kalarak Gürcistan´ın Poti limanına giriş yapacakları belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Karadeniz Filosu´ndan İvan Hurs ve Vasiliy Bıkov gemilerinin, Karadeniz´e giren NATO´ya bağlı Hollanda, Kanada ve İspanya´nın 3 gemisine eşlik ettiklerini açıkladı.

Rus siyaset bilimci ve gazeteci Yuriy Svetov, Radyo Sputnik´e verdiği demeçte durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Svetov, "Biz onların Karadeniz´de bulunma sürelerine harfiyen riayet etmelerini ve buradan zamanında ayrılmalarını takip ediyoruz. Buraya girmeye hakları bulunuyor, yasallık kazandırmak için yanlarında Türk gemisi de var, zira Türkiye Karadeniz´e çıkışı olan bir ülke. Yani format itibarıyla her şey doğru. Sonrasındaysa siyasi oyunlar başlıyor. Tüm bunların Ukrayna´daki seçimlerle ilgili olarak yapıldığı ortada" dedi ve şöyle devam etti:

"İkinci bir husus daha var. NATO yöneticilerinden biri, Gürcistan´ın sadık bir müttefik olduğunu ve NATO´da olacağını belirtti. Gerçi yine süre verilmedi. Yani şimdi, Gürcistan ve Ukrayna NATO´ya girdikten sonra neler olacağını, yani bu donanmanın orada sürekli olarak bulunacağını bize gösteriyorlar. Bu, bu ülkelerin NATO´da işleri olmadıklarına, bunun Rusya´nın güvenliği için bir tehdit oluşturduğuna yönelik tutumumuzun haklılığını bir kez daha ortaya koyuyor."

Kaynak:tr.sputniknews.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER