Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Nasıl doğalgaz tasarrufu yapılır?

Kış geldi, havalar soğudu. Doğalgaz faturaları yükseldi. Küçük ama etkili önlemlerle doğalgazı verimli kullanan tüketiciler, faturasında yüzde 20 tasarruf sağlayabiliyor. Peki doğalgazı tasarruflu kullanmak için ne yapmalı, evde hangi önlemler alınmalı?

Nasıl doğalgaz tasarrufu yapılır?

Başkentgaz, enerji tasarrufu yapılabilecek etkili uygulamalar hakkında tüketicileri bilgilendiriyor. Evde alacağımız küçük önlemler ile doğalgazdan yüzde 20'ye kadar tasarruf etmek mümkün.

 

İlk adım pencere önleri ve kalorifer üstleri. Uzun perdeler ve dekoratif kaygılarla peteklerin önü kapatılmamalı.

 

Önemli kurallardan birisi de ısıyı içeride tutmak. Onun içinse camlara film uygulayarak, panjur kullanarak içeriye soğuk girmesini ve ortamdaki ısının dışarı çıkması engellenebilir. Enerjiden tasarruf için mobilyaların yerleşimi de önemli. Peteklerin önü eşyayla kapatılmamalı.

 

Tabii kombilerin ve peteklerin bakımı da sertifikalı servislerce yapılmalı. Her yıl özellikle kış mevsimine girilmeden kontrol ettirilmeli. İstenilen sıcaklıkta, sıcak suyun radyatöre geçişini kısarak da kombinin daha az çalışmasını sağlayarak fazla enerji tüketiminin önüne geçilebilir.



Anahtar Kelimeler: Nasıl doğalgaz tasarrufu yapılır?

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER