Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NASA´nın sismik inceleme aracı Mars´a indi

NASA, Mars´ta sismik inceleme yapacak ve kızıl gezegenin yer altı katmanlarına ilişkin veri toplayacak uzay aracının, 6 aylık yolculuktan sonra Mars´a iniş yaptığını açıkladı.

NASA´nın sismik inceleme aracı Mars´a indi

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay İdaresi´ne (NASA) ait "InSight" adlı uzay aracının Mars´a iniş yaptığı bildirildi.

NASA´dan yapılan açıklamada, Mars´ta sismik inceleme yapacak ve kızıl gezegenin yer altı katmanlarına ilişkin veri toplayacak uzay aracının, 6 aylık yolculuktan sonra 480 milyon kilometreden fazla mesafe katederek güvenli şekilde Mars´a indiği belirtildi.

Açıklamada, InSight uzay aracının, Mars´ın atmosferinde 6 dakika 45 saniyelik yolculuğun ardından gezegene iniş yaptığı bildirildi.

Atmosfere girmesiyle hızı giderek artan aracın, paraşütlerini açarak kızıl gezegene çarpma etkisini azalttığı belirtilen açıklamada, aracın, Mars´ın kuzey yarım küresinde bir platoya indiği kaydedildi.

Aracın ilk 6 hafta boyunca herhangi bir araştırma yapmayacağı kaydedilen açıklamada, bilim adamlarının bu süre zarfında InSight´ın genel durumunu izleyeceği ifade edildi.

Bu süre sonrasında ise aracın robotik kolunun, aracın sismometresini Mars´ın yüzeyine bırakacağı ve sismometrenin, 40 günde gezegenin zemininin yaklaşık 2 metrelik derinliğine inerek titreşimleri kaydetmeye başlayacağı belirtildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER