Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

NAMAZ

Eyüpsultan Anadolu İHL´nde okuyan öğrencimiz Eda Tokman, göz bebeğimiz olan beş vakit namazın önemi bizlere hatırlattı.

NAMAZ

İslamiyet; dünyaya gelen semai dinlerden biridir. Müslümanların dini İslamiyet´tir. İslam dininin direği namazdır. Namaz; Müslümanların günde beş kez yerine  getirmesi gereken bir emirdir.

Her insan, hayat serüveninde, özellikle zorluk ve sıkıntı anlarında, kendi deruni ıstırap ve kaygılarını yatıştırmak için sağlam bir manevi sığınağa ihtiyaç duyar. Sığınak Allah´ı anmaktan başka bir şey olamaz. Allah´u Teala şöyle buyuruyor: ?Bilin ki, ancak Allah´ı anmakla kalpler güvene kavuşur.? Allah´ın bizim ibadetimize ihtiyacı yoktur; ancak bizlerin Allah´a ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacımızı da namaz kılarak giderebiliriz. Namaz, kul ile Allah arasındaki bağlantıyı sağlar. Namaz kılan bir mümin, her secdede yüce Allah´a yönelir ve onunla konuşur. Bu yüzden her namazımızı son namazımızmış gibi huşu içinde kılmalıyız. Namaz, müminin pusulasıdır, doğru yolun anahtarıdır. Müslümanların en büyük sınavlarında başarılı olabilmeleri için bu dünyada namazlarını dosdoğru kılmaları gerekir. Ahirette hesap anında her şeyden önce, kul namaz yönünden hesaba çekilecektir. Allah´u Teala buyuruyor ki ?Söz veriyorum ki namazlarını vaktinde, doğru olarak kılana azap etmem, onu sorgu-suale çekmeden Cennete koyarım.? (Hâkim) Bir ömür boyu nefes alıp verdik. "Yeter artık, nefes almayacağım!" diyor muyuz? Bir ömür boyu su içtik. "Artık su içmeyeceğim!? diyor muyuz? Öyle bir iman gerek ki, namaz su gibi, hava gibi olsun... Namazın manevi bereketleri olmakla beraber ruhani ve fiziksel bereketleri de vardır. Namaz, günlük hayatı planlar. Günü beş kısma ayırır. Günlük bir program oluşturur, insanı zaman mefhumu ile yüz yüze getirir ve her günün dolu dolu yaşanmasına yol açar. Namazdaki tüm hareketler kalbin çalışmasını etkileyip kanın vücudun en üç noktalarına gitmelerini hızlandırırken aynı anda sinirlerinde hareketini sağlayıp rahatlatır. Uykusuzluğu giderir. Secdede taze kanla yıkanan beyin zindeleşip namaz kılanlarda bunamayı engeller. Allah´ın bize vermiş olduğu bu ibadet karşısında şükretmeliyiz.             

Namaz dinin direği ve müminin mirasıdır. Namaz kılmayan bir insanla, namaz kılan insan arasında hem manevi hem de fiziksel farklar vardır. Allah´ın bize verdiklerinin borcu namazla ödenir ve ödenen borcun karşılığı da cennettir. Namazı Allah rızası için kılıyoruz ve onun emrine uymak haksızlıktır.



Anahtar Kelimeler: NAMAZ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz