Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Nakşibendi Şeyhi silahlı saldırı sonucunda öldürüldü..

Bitlis Güroymak(Norşin) Medresesi Baş Müderrisi,Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu, Abdulkerim Çevik Hoca ders verdiği esnada uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürüldü..

Nakşibendi Şeyhi silahlı saldırı sonucunda öldürüldü..

Bitlis'in Güroymak (Norşin) ilçesinde yaşamış merhum Nakşibendî şeyhi Muhammed Ziyaeddin'in torunu ve bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Şeyh Çevik'in cenazesi, Güroymak Devlet Hastanesine kaldırıldı. Zanlı ise ifadesinin alınması üzerine karakola götürüldü. Şeyh Abdülkerim Çevik'in cenazesi Bitlis Güroymak Şeyh Abdurrahmani Taği Kabristanında Hakk'a uğurlanacak.

"Şeyh Abdülkerim Çevik Hoca kimdir?" haberini okumak için tıklayın...

İKİ KİŞİYİ BARIŞTIRMAK İSTERKEN ŞEHİT OLDU

Alınan ilk bilgilere göre Şeyh Abdülkerim Çevik Hoca, aralarında problem olan iki kişi barıştırmak isterken şehit edildi. Hocanın yanına gelen bir kişi Şeyh Abdülkerim Çevik Hoca'dan başka biriyle olan problemini İslami Hukuk çerçevesinde çözmesini talep etti. Abdülkerim Çevik Hoca bu isteği kırmayıp kabul etti. İki tarafı da dinleyen Çevik Hoca, karşı tarafı haklı buldu. Aleyhine karar verilen kişi ise durumu kabul etmeyerek sinirlendi. Hocanın kararını beğenmeyen kişi beylik tabancası ile Abdulkerim Çevik Hoca'yı vurarak şehit etti.

İLMİ İLE AMİL MÜCAHİT BİR DAVA ERİYDİ

Şeyh Abdülkerim Çevik Hoca'nın şehit edilmesinin hemen ardından milligazete.com.tr'ye konuşan Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhuttin Hamdi Yıldırım, "Gerçekten ilmi ile amil mücahit bir dava eriydi. İslam davasını kavrayan şuurlu talabeler yetiştiriyordu. Bütün ilim camiasının başı sağolsun" diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER