Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mustafa Öztürk: Gençler 'geleceğimiz çalındı' diyerek dinden uzak duruyor

İlahiyatçı Mustafa Öztürk, KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu oldu.

Mustafa Öztürk: Gençler

İlahiyatçı Mustafa Öztürk, KARAR TV'de yayınlanan Bi'Karar Ver programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un konuğu oldu. Kur'an'da ve tefsirlerde Hz. Adem ve iblis tasvirlerinin ne anlattığından bahseden Öztürk, "Aslında iblis kısası, kainat yaratıldıktan sonra, insanlığın gönderildiği bu düzenek içerisinde iyiliğin ve kötülüğün anlatımıdır" dedi.

Öte yandan Öztürk, gençler arasında deizm ve ateizmin neden yaygınlaştığını da anlattı.

 

Konu ile ilgili videonun linki: https://youtu.be/PxZCZDBA9c4

 

KUR'AN VE HZ. ADEM

Hz. Adem'in tefsir, Tevrat ve diğer dinlerde geçen kısaslarından bahseden Mustafa Öztürk, "Hz. Adem'in hikayesi aslında her bir insanoğlunun hikayesidir. Her bir insan, Allah'ın yasağına bulaşırsa gözden düşer, tövbe eder ve o tövbenin arkasında durursa, eski mertebesine ulaşır. Bu bizim döngümüzdür" ifadelerini kullandı. Sözlerine devam eden Öztürk, "Hz. Adem için Kur'an'da; 'Rabb'ine isyan etti ve cahilliğin dibini buldu' der" diye yorumladı.

ŞEYTAN CENNETE NASIL GİRDİ?

Mustafa Öztürk, bir izleyicinin 'şeytan cennete nasıl girdi' sorusuna da yanıt verdi. Öztürk, birçok yerde şeytanın masal haline getirildiğini ve sembolize edilerek anlatıldığını belirtti. "Dinlemeye dayalı toplumlarda kısas anlatım tekniği olmazsa olmazlardandır. 21. yüzyılda bile hurafe şeklinde bir şeyler anlatırsanız binlerce kişiyi toplarsınız" ifadelerini kullandı.

"Aslında iblis kısası, kainat yaratıldıktan sonra, insanlığın gönderildiği bu düzenek içerisinde iyiliğin ve kötülüğün anlatımıdır. Tanrı'nın ise iyilikten taraf olduğu ve insanlığın da bu tarafta olması gerektiğini belirtirken, kötülüğün de -sembolize olarak- şeytan diye isimlendirilmesidir. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de hem insan, hem de cin şeytanından söz eder. Hatta şeytanların çoğul kipinden de söz eder" dedi.

GENÇLER DİNE NEDEN MESAFELİ?

Son yıllarda gençler arasında artan deizm ve ateizmin sebeplerine de değinen Öztürk, "Gençler dargınlar, kırgınlar... 'Hayatımız ve geleceğimiz çalındı' diyerek bütün içtenlikleriyle 'dinden uzak duruyorum' diyor. Bunun sebebi ise siyasi iktidarın kullandığı din dili. İktidarın yaptıklarına yönelik tepkinin birikimiyle o dile de tepki oldu. dedi Öztürk sözlerini "İyi insan olma azminden vazgeçmeyelim" diyerek bitirdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER