Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mustafa Çalışkan ilk kez konuştu: Toplum Soylu'nun açıklamalarından rahatsız

AA'nın servis ettiği Sedat Peker belgelerinin ardından dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, ilk kez konuştu.

Mustafa Çalışkan ilk kez konuştu: Toplum Soylu

Anadolu Ajansı'nın organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında çıkartılan yakalama kararı sonrası servis ettiği Emniyet belgelerinde imzası bulunan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Cumhuriyet'e konuştu.

"ALLAH'A SIĞINIYORUM"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "16 Ocak 2015’te DHKP-C tehdidi ile kendisine koruma veriliyor. Şimdi esas iş bundan sonra. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, terörden sorumlu müdür de Mustafa Çalışkan. Nurettin Demir Kadıköy Emniyet Müdürü. Özgür Taşdemir emniyet müdürü ihraç edildi. En irtibatlı olduğu kişi Sedat Peker. 2015 yılında sanal bir tehditle Nurettin Demir kardeşinden kalan DHKP-C mirasıyla bir kurgu yapar ve koruma verilir" açıklamalarına cevap veren Çalışkan "Allah'a sığınıyorum" dedi.

"EN BAŞTA SAYIN CUMHURBAŞKANI VAR"

"Açığa alınmayı bekliyor musunuz?" sorusuna da Çalışkan "Türkiye'deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar, çok merak ediyorum. Çıksın, bir görelim bakalım. Türkiye'de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim" cevabını verdi.

"Soylu'nun açıklamaları sizde herhangi bir rahatsızlık yaratmıyor mu?" sorusu için de Çalışkan "Bence toplum rahatsız. Benim rahatsız olmam çok da önemli değil" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaların ardından Çalışkan'a yönelik soruşturma başlatılacağı ve açığa alınacağı iddia edildi.

AA'DAN SEDAT PEKER BELGELERİ

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında çıkartılan yakalama kararının ardından Anadolu Ajansı, 27 Mayıs'ta 'son dakika' koduyla bazı belgeler yayınlamıştı. Emniyet kaynaklarına dayandırılan habere göre, Sedat Peker'e 'DHKP-C tehdidi' bahanesiyle verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildiğini ileri sürülmüştü.

AA'nın Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Sedat Peker'in koruma talebinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden 20 Şubat'ta, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden de 26 Şubat'ta İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü'ne 'Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcıları' imzasıyla Peker'in DHKP-C tarafından tehdit edildiğine yönelik yazılar yazılmıştı.

AJANSA BELGE SIZDIRILDI

İstanbul İl Koruma Komisyonu ise 6 Mart 2015'te toplanarak Peker için polis yakın koruma kararı almıştı. Aynı komisyon tarafından Peker'e koruma verilmesiyle ilgili karar 2016, 2017, 2018 ve 2019'da da uzatılmıştı. Koruma kararının Sedat Peker'in hedefindeki Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olduğu 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında uzatılması dikkat çekmiş, Soylu ise kendi sorumluluğunu yok sayıp sadece dönemin Emniyet yetkilerini suçlamıştı.

Soylu'nun açıklamaları ve daha sonra Anadolu Ajansı'nın servis ettiği belgeler Emniyet içinde huzursuzluk yaratmıştı.

Bu haberin servis edilmesinin ardından sadece birkaç saat sonra Anadolu Ajansı, son dakika olarak geçtiği 'Sedat Peker'e verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildi' başlıklı haberin paylaşımlarını silmişti. AA, haberdeki belgelerde imzası bulunan isimleri çıkarıp güncelleme yapmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER