Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mustafa Uçurum yazdı. Komünist Güzellemesi

Komünizmin İslam karşıtlığından bîhaber olanlar her şeyi güllük gülistanlık olarak görebilirler. Rusya´nın, Çin´in yüzyıllardır Müslümanlara yaptığı işkenceyi hangi komünizm anlayışıyla bağdaştırmak gerek; onu da komünizm güzellemesi yapan muhafazakârlar

Mustafa Uçurum yazdı. Komünist Güzellemesi

Son günlerin modası, komünist başkanlı paylaşımlar yapmak ve belki anlamını bile bilmedikleri komünizm hakkında güzellemelerle hak, adalet, eşitlik gibi kavramları olur olmadık yerde kullanmak.

Maçoğlu, Ovacık ilçesinden sonra Tunceli Belediye Başkanlığını kazanınca memleket sathında ister istemez bir komünist hava esmeye başladı. Bir de Maçoğlu´nun Ovacık´ta yaptığı çalışmalar sosyal medya ile yayılmaya başlayınca içinin bir yerlerinde sıkışıp kalmış komünist birikimleri bazıları dışarı vurmak için yarışır oldu.

?Bütün malların ortaklaşa kullanıldığı ve özel mülkiyetin olmadığı toplum düzeni? tanımıyla ifade edilen komünizm bir belediyecilik anlayışı olarak Maçoğlu´nun şahsında ülkede de karşılık bulmaya başladı. Maçoğlu bu tanımı tam olarak uygulamaya başlasa o zaman görmek lazım malk mülk yığmayı hovi haline getirenleri ama şimdilik bu mümkün değil.  

Bilmemek insan için en büyük handikap. Çünkü bilmeyene her şeyi kabul ettirebilirsin çünkü daha iyisinden haberi yoktur bilmeyenin.

İslam adaletini, hak gözetmenin İslam´ın bir şiarı olduğunu, çalışmanın ibadet sayıldığını, adalet dendiğinde akla Hz. Ömer´´in geldiğini bilmeyen için öğrendiği her düşünce cazip gelecektir. Komünizmin yumuşak yüzü olan eşitlik, adalet, özgürlük gibi kavramlar uçarı akıllı herkese ister istemez sevecen gelir.

Komünizmin İslam karşıtlığından bîhaber olanlar her şeyi güllük gülistanlık olarak görebilirler. Rusya´nın, Çin´in yüzyıllardır Müslümanlara yaptığı işkenceyi hangi komünizm anlayışıyla bağdaştırmak gerek; onu da komünizm güzellemesi yapan muhafazakârlar düşünsün.

Belediye duvarlarını yıkarak, kapıları sökerek halka ulaşmak mümkün olmaz. Maçoğlu bunun farkında olan bir siyasetçi ama popülist yaklaşımların kabul gördüğü bir coğrafyada yaşıyoruz. Daha şeffaf olmak için duvar yıkmaya gerek yok. Yapılan çalışmalar şeffaf olunca görünür görünmez duvarlar ortadan kalkıyor zaten.

Memlekete hizmet eden herkesin gönüllerde yeri olur zaten. Maçoğlu´nun ilçeden başlayıp ile başkan olması bunu gösteriyor. Ortaya çıkan sonucu memleketin faydası merkezinde görürsek daha güzel sonuçlar elde edeceğimiz kesin.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz