Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mustafa İslamoğlu hocadan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş´a Cevap?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir konuşmasında, Mustafa İslamoğlu hocanın Cuma hutbesinde kullandığı bir cümleden hareketle ?sünneti inkarda iş buralara kadar geldi" diyerek ´bu çok tehlikeli bir mantıktır´ demişti.

Mustafa İslamoğlu hocadan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş´a Cevap?

01. 08. 2018 Çarşamba

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir konuşmasında, Mustafa İslamoğlu hocanın Cuma hutbesinde kullandığı bir cümleden hareketle ?sünneti inkarda iş buralara kadar geldi" diyerek  ´bu çok tehlikeli bir mantıktır´ demişti.

Mustafa İslamoğlu bu eleştiriye twitter hesabından cevap verdi.

İslamoğlu hoca ?Sayın D.İ. Başkanı, ?Allah Rasulü´nün yaptığı her şey sünnet değildir? bağlamında yaptığım konuşma içinden kopardığınız bir cümleyi, ?sünneti inkarda iş buralara kadar geldi? diyerek ve ?eğer sünnet çok önemliyse? şeklinde hiç söylemediğim ve onaylamadığım bir cümlecik ilave ederek, konuşmayı hiç kasdetmediğim, hatta reddettiğim bir alana taşıdınız. Bana haksızlık ettiniz.? Dedi.

Mustafa İslamoğlu, yanlış sünnet anlayışını eleştirdiği ve doğru sünnet anlayışının nasıl olması gerektiğini anlattığı bir Cuma hutbesinde şu ifadeleri kullanmıştı.

´Resulullah hacamat yaptırmış olabilir, mutlaka da yaptırmıştır çünkü bölgede bilinen bir şey. Resulullah hacamat yaptırdı diye hacamat olan arkadaş Resulullah yetim idi, ananı öldürsene, niye bu sünneti işlemiyorsun? Yetim olmak sünnet. Ananı kaybet, babanı kaybet. Yapmayın, yapmayın. Komik oluyor. Hacamat ya arkadaş, Allah hayırlı işler versin. Ama hacamatı satma, Resulullah´ı satma. Siz de yaptırabilirsiniz, ben yaptırmıyorum onu söyleyeyim.´

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bu ifadeleri kast ederek, ´bu çok tehlikeli bir mantıktır´ demişti.

Erbaş o konuşmasında; ´İlk önce Kuran ve sünnet arasında çatışma çıkarmak isteyenlere engel olmuş olacağız. Bir kısım insanlar çıkıyorlar ´efendim sünnetin o kadar da önemi yok´ diyorlar. Hatta birisi çıkmış kulaklarımla duydum, şunu söylüyor; ´sünnet o kadar önemliyse yetimlik de bir sünnettir. Öldür anneni öldür babanı işte bir sünnet.´ Bu nasıl mantıktır değerli kardeşlerim, bu duruma geldi. Bu çok sakat bir mantık, çok tehlikeli bir mantıktır.´ Demişti.

İşte Erbaş´ın bu eleştirilerini İslamoğlu hoca twitter hesabından cevap verdi.

Sayın D.İ. Başkanı, ?Allah Rasulü´nün yaptığı her şey sünnet değildir? bağlamında yaptığım konuşma içinden kopardığınız bir cümleyi, ?sünneti inkarda iş buralara kadar geldi? diyerek ve ?eğer sünnet çok önemliyse? şeklinde hiç söylemediğim ve onaylamadığım bir cümlecik ilave ederek, konuşmayı hiç kasdetmediğim, hatta reddettiğim bir alana taşıdınız. Bana haksızlık ettiniz.

Şunu da ilave edeyim; Yesevi´nin, oğlunu ?sünnete düşkünlüğünden? öldürttüğünü D.İ. Başkanlığının yayınladığı Fuat Köprülü´nün eserinden öğrenebilirsiniz. (Sf. 38-40)

Ne var ki, kullandığınız cümlede dahi haklı olduğumun delili, başında olduğunuz kurumun bastığı kitabın şu sayfasında mevcuttur. (syf: 38-40) Umarım bana yaptığınız haksızlıktan vazgeçersiniz.

Kaynak. ekrangazetesi.com 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Ali Demir
2.08.2018 11:47:14
Allah aşkına Mustafa islamoğlu dediğimiz bu sapık herifi savunmak sizemi kaldı....

YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER