Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Müslüman Kardeşler Örgütü'nden tarihi karar: Siyasetten çekildi...

Mısır, Müslüman Kardeşler Örgütü, 'Şiddeti tamamen reddediyoruz' diyerek siyasi mücadeleyi bıraktığını açıkladı.

Müslüman Kardeşler Örgütü

Darbeci Sisi'nin baskısı altındaki Mısır Müslüman Kardeşler Örgütü'nden kritik hamle geldi.

Müslüman Kardeşler Örgütü'nün Rehberlik Konseyi Başkanlığı görevini vekaleten yürüten İbrahim Munir,"Siyasi partiler arasındaki seçimler devlet tarafından organize edilse bile biz güç mücadelesini reddediyoruz. Bu tamamen bizim tarafımızdan reddedilmektedir" sözleriyle kararı açıkladı.

Reuters haber ajansına verdiği röportajda Mısır'da 1928 yılında kurulan İslami hareketin şiddeti reddettiğini de vurgulayan Munir "(Şiddeti) Tamamen reddediyoruz ve bunu Müslüman Kardeşler'in ideolojisinin dışında olduğunu düşünüyoruz. Sadece şiddet ve silah kullanımı değil, Mısır'da güç için herhangi bir biçimde mücadeleyi reddediyoruz" diyerek sandığa gitmeyeceklerinin altını çizdi.

Ülkede yasaklı olduğu için doğrudan seçimlere katılamayan hareket, geçmişte bağımsız adaylarla genel seçimlerde mücadele etmişti.

2020'de terörist oluşumlar listesine dahil edilen Müslüman Kardeşler'in birçok lideri ve binlerce destekçisi Mısır'da hapiste tutuluyor.

Mısır'ın seçimle ilk defa başa gelen Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013 tarihinde Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin askerî darbe yapması sonucu devrilmişti.

Darbeciler tarafından hapse atılan Mursi, 2019 Haziran ayında hakka yürüdü.

Net sayıları bilinmemekle birlikte bu rakamın 5-6 bin civarında olabileceği belirtiliyor. Harekete üye birçok üye de idam cezasına çarptırılmıştı.

Kendisi de 1950 ve 1960'larda Mısır'da iki defa hapis yatan 85 yaşındaki Munir, son 40 yıldır İngiltere'de sürgünde.

Munir, 2013 yılında şimdi Mısır Cumhurbaşkanı olan General Abdelfettah el Sisi'nin 'darbesinin' ardından giderek güç kaybeden hareketin iç bölünmeler yaşadığını kabul etti ve durum istikrara kavuştuktan sonra yeni bir lider seçimi yapılacağını belirtti.

 

Kaynak: Hürsedahaber



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER