Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MURAT YETKİN: ERDOĞAN, İKTİDARINI MHP'YE MAHKÛM OLMADAN KORUYABİLMEK İÇİN ÇARE ARAYIŞINA GİRMİŞ GÖRÜNÜYOR

Gazeteci Yetkin: Bahçeli’nin seçim kazanmadan hükümetin gizli ortağı olma reçetesi olan yüzde 50+1 formülünün Erdoğan ve AK Parti’nin ayaklarına prangaya dönüştüğü izlenimi giderek yayılıyor

MURAT YETKİN: ERDOĞAN, İKTİDARINI MHP

Gazeteci Murat Yetkin, kişisel blogunda yazdığı yazıda AK Parti hükümetlerinin eski bakanlarından Faruk Çelik'in cumhurbaşkanının yüzde 50+1 yerine ilk turda yüzde 40+1 ile seçilmesini önerisini ele aldı.

CHP ve İYİ Parti'nin bu tartışmayı tuzak olarak görüp uzak durduklarını belirten Yetkin, "Asıl tartışma AK parti bünyesinde çıktı. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, yüzde 50+1’in değişmesine karşı olduğunu söyledi. AK Partili Ömer Çelik ise, sanki konuyu muhalefet partileri gündeme getirmiş gibi, konunun gündemlerinde bulunmadığını ilan etti" dedi.

"Yerel seçimlerin AK Parti üzerindeki etkisi sadece Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın ekipleriyle kopup partileşme çalışmalarını hızlandırması olmadı" diyen Yetkin, şöyle devam etti:Aynı zamanda Erdoğan’ın yanında kalan çoğunluğun arasında MHP’ye bağımlılık rahatsızlığının artmasına da neden oldu; Kürt seçmenin MHP nedeniyle AK Partiden soğumaya başlaması buna dâhil. Yani MHP’siz olmuyor ama MHP’yle de olmuyor. Erdoğan iktidarını MHP’ye mahkûm olmadan koruyabilmek için çare arayışına girmiş görünüyor. Tanık olduğumuz sancı budur.

Yetkin ayrıca "MHP lideri Bahçeli’nin seçim kazanmadan hükümetin gizli ortağı olma reçetesi olan yüzde 50+1 formülünün Erdoğan ve AK Parti’nin ayaklarına prangaya dönüştüğü izlenimi giderek yayılıyor" yorumunu da yaptı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER