Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Murat Bardakçı'dan CHP'ye basiret önerisi! "Siz teklif edin!"

CHP'ye bir öneride bulunan Murat Bardakçı dikkat çeken sözler sarf etti.

Murat Bardakçı

Tarihçi, Gazeteci - Yazar Murat Bardakçı, Habertürk'te yayınlanan yazısında Cumhuriyet Halk Partisi'ne dikkat çeken bir öneride bulundu. Bardakçı, "CHP’ye bir basiret önerisi: Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasını siz teklif edin!" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Arapça ezan yasağının Demokrat Parti tarafından kaldırılması sürecini aktaran Bardakçı, konunun TBMM'ye gelmesinin ardından CHP'nin beklenmedik bir tutum sergilediğini kaydetti. Bardakçı, o gün TBMM kürsüsüne çıkan CHP Trabzon Milletvekili Cemal Reşit Eyüboğlu'nun “ezanın Arapça okunmasına karşı çıkmayacağız” diyerek CHP’nin ezan konusunda 180 derecelik mükemmel bir dönüş yaptığını belirtti. Cemal Reşit Eyüboğlu’nun sözlerinin sadece Demokratlar’ı değil, partilerinin kararından haberdar olmayan sıradan CHP’lileri bile hayrete düşürdüğünü söyleyen Bardakçı, CHP'nin tutumunu "Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu ânî dönüşünün sebebi belli idi: Ezan yasağının sebep olduğu huzursuzluğun partilerine nasıl büyük zarar verdiğini seneler sonra da olsa farketmiş, Meclis’in yasağı o gün kaldıracağını anlamış ve tasarıya red oyu vererek halkın gözünde daha da sevimsiz vaziyete düşmemek maksadıyla “Eh, bâri biz de kabul edeceğimizi duyuralım” demişlerdi…" ifadeleriyle anlattı.

Tarihçi, Gazeteci - Yazar Murat Bardakçı, ezan yasağının kaldırılarak ezanın aslına döndüğü süreci anlattıktan sonra CHP'ye dikkat çeken bir öneride bulundu. Bardakçı, CHP'ye Ayasofya Camii'nin ibdete açılmasını teklif etme önerisi yaptı.

Murat Bardakçı yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması tartışmaları devam ediyor, artık dönüşü pek mümkün olmayan bir yola girildiği ve bu mesele hakkında önümüzdeki haftalarda önemli kararlar verileceği apaçık ortada…

Cumhuriyet Halk Partisi 70 sene önce ezan meselesinde ortaya koyduğu cesareti şimdi Ayasofya bahsinde de gösterse ve “devlet” olduğu devirde müzeye çevrilen mâbedin ibadete açılması teklifini başkalarına bırakmadan bizzat yapsa!

Böyle siyasî manevralara “basiret” ve “feraset”; “Ayasofya’nın müze olması yetmez, Sultanahmet’i de müze yapmamız lâzım!” zihniyetine ise başka birşey denir!"



Anahtar Kelimeler: Murat Bardakçı' ' basiret önerisi! " teklif !"

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER