Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MÜNBİÇLİLERDEN TÜRK ASKERİNE ÇAĞRI

Terör örgütü YPG/PKK tarafından ilçeleri işgal edilen Münbiçler, Türk ordusunun ilçeye girmesini istiyor.

MÜNBİÇLİLERDEN TÜRK ASKERİNE ÇAĞRI

Suriye´de terör örgütü YPG/PKK tarafından toprakları işgal edilen Münbiçliler, ilçelerinin teröristlerden temizlenmesi için Türk ordusunu bekliyor.

Suriye´nin Kuzeyinde Fırat Nehri´nin batısında YPG/PKK tarafından toprakları işgal edilerek yerlerinden edinen Münbiçliler, Türkiye´nin ilçeye girmesiyle evlerine dönmeyi arzu ediyor.

Münbiçli Aclan kabilesinin Beni Sait aşiretinin önde gelenlerinden Şeyh Nevras Mahmut el-Hac Abdulvehhab El-Aclani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, topraklarının teröristlerden temizlenmesi için Türk askerinin ilçeye girmesini beklediklerini söyledi.

El-Aclani, "İnşallah Türkiye´nin çabalarıyla topraklarımızı PYD ve PKK´dan temizleyeceğiz. Türkiye ile Münbiç´e güven gelecek. Yaklaşık yarım milyona zorla hükmeden (YPG/PKK) kanserden kurtulacağız. Milletin malına göz dikenlerden uzak rahat bir nefes alacağız." dedi.

Türk askerlerinin ilçeye huzur getireceğini vurgulayan El-Aclani, "PYD´yi defettikten sonra, ilçeyi sivil yönetimle idare edeceğiz. İnsanlara hizmet edeceğiz. Eğitime, sağlığa ve hastanelere önem vereceğiz. İnşallah Münbiç Suriye´ye örnek olacak." şeklinde konuştu.

El-Aclan, ilçenin Kandil Dağı çeteleri tarafından yönetilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu vurgulayarak, "Türkiye´nin Münbiç´teki varlığını destekliyoruz. Afrin ve İdlib´de olduğu gibi Münbiç´e girmelerini destekliyoruz." diye konuştu.

Münbiç´te terör örgütü YPG/PKK´nın işgali altında yaşamak zorunda kalan Münbiçlilere seslenen El-Aclan, Türk askerinin Münbiç´e girmesiyle bölgenin kalkınacağını kaydetti.

"Münbiçliler evlerine dönecek"

Münbiç´in sevilen isimlerinden olan ve bölgede yakın zamana kadar hakimlik görevinde bulunan İbrahim El-Hacci de "İlçenin teröristlerden temizlenmesi için Türkiye´nin girmesini bekliyoruz." dedi.

El-Hacci, Münbiç´in teröristlerden arındırılmasıyla ilçede huzurun ve istikrarın geleceğini vurguladı.

Türkiye´de yakın zamanda diğer Münbiçlilerle toplantılar gerçekleştirdiklerini kaydeden El-Hacci, toplantılarda Münbiç´te YPG/PKK´nın ardından sivil yönetime destek olacaklarını açıkladı.

İlçenin en büyük aşireti Elbubanna, Elbu Şaban, Damalha ve Tay aşiretleri ile aşiretlerin birleşerek oluşturduğu Bekare kabilesi, Türk askerinin Münbiç´i terör örgütü YPG/PKK´dan arındırma faaliyetleri çerçevesinde devriye görevi icra etmesini desteklediklerini açıklamıştı.

Münbiç´i işgalinde tutan terör örgütü, Arap halk üzerindeki baskılarını sürdürüyor. Teröristler, örgüt aleyhine gösteri, yayın ve benzeri her türlü paylaşımı engelliyor. 

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgenin YPG/PKK´dan arındırılması faaliyetleri çerçevesinde, 18 Haziran´da ABD ordusu ile koordine ederek Münbiç çevresinde devriye faaliyetlerine başlamıştı.

YPG/PKK, Halep iline bağlı Münbiç ilçesini Ağustos 2016´da ABD´nin desteğiyle terör örgütü DEAŞ´tan alarak işgal etmişti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER