Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MÜNBİÇ İLE İLGİLİ KRİTİK İDDİA: ESED MİLİTANLARI ŞEHRE GİRECEK

Esed rejimi, ABD destekli terör örgütü YPG ile vardıkları anlaşma doğrultusunda Münbiç´e gireceği iddia edildi.

MÜNBİÇ İLE İLGİLİ KRİTİK İDDİA: ESED MİLİTANLARI ŞEHRE GİRECEK

Suriye ordusunun, ABD destekli terör örgütü YPG ile vardıkları bir anlaşma doğrultusunda ülkenin kuzeyindeki Münbiç´e gireceği iddia edildi.

Suriye güvenlik güçlerinden isminin verilmesini istemeyen bir kaynak, Sputnik´e demecinde, "Anlaşmaya göre Suriye ordusu birkaç gün içinde Halep´in kuzeyinde yer alan ve DSG(terör örgütü YPG) tarafından kontrol edilen Münbiç´e girecek" dedi.

Münbiç, Türkiye´nin Zeytin Dalı Harekatı´nın devam ettiği Afrin´e yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Terör örgütü YPG, Türkiye´nin harekatına karşı Esed rejimini sınırlarını korumak için davet etmişti. Bunun ardından Esed rejiminin saflarında savaşan bazı milis gruplarının YPG´li teröristlere destek vermek için Afrin´e girdiği haberleri gelmişti.

Fırat Nehri´nin batısında yer alan Münbiç ise Ağustos 2017´de terör örgütü YPG tarafından DAEŞ´ten alınmıştı. Münbiç o zamandan beri terör örgütü YPG´nin denetiminde.

Daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil olmak üzere pek çok Türk yetkili, Afrin´deki operasyonun Münbiç´e genişletilebileceğini ve burasının ?terör unsurlarından arındıracağını´ söylemişti.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER