Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Muharrem İnce'nin anadilde eğitim talebine yanıtı: Pedagojiye uygun değil

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Kürtçe eğitim talebiyle ilgili "Pedagojiye uygunsa bilin ki üniter devlete de uygundur. Ama pedagojiye uygun değil bu" ifadesini kullandı.

Muharrem İnce

Memleket Partisi'ni kuran Muharrem İnce, önceki gün katıldığı televizyon programında anadilde eğitim meselesinin pedagoji konusu olduğunu söyledi, ardından da "Fiziği, matematiği Kürtçe anlatalım demek 'Ey Kürt kızı, delikanlısı, sen doktor ol ama İzmir'de görev yapma, Hakkari'de kal' demektir" ifadelerini kullandı. 

İnce'nin sözlerine çok sayıda Kürt siyasetçi ve aydın tepki gösterdi. Mahmut Alınak, "Muharrem İnce Kürtçe pedagojik olarak eğitime uygun değil demiş. Hepiniz aynısınız. Suç bizde ki hala size selam veriyoruz" dedi.

Alınak'ın mesajını alıntılayan çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da İnce'ye tepkilerini dile getirdi. Bir kullanıcı, "Kürtçe için 'Anadilde eğitim pedagojiye uygun değil' dedi tek kelime Kürtçe bilmeyen fizik öğretmeni Muharrem İnce. Hayatında kaç tane kaynak araştırdın Muharrem bey?" diye sordu.

Başka bir kullanıcı "Anadilde olmayan her eğitim pedagojik anlamda elverişli değildir" diye tepki gösterirken, Koray Düzgören de "Irkçılık genlerine işlemiş! Çok haklısın selam bile vermemek lazım bu gibilere!" diye paylaşım yaptı.

HÜDA PAR eski GİK üyesi Mehmet Emin Vural da İnce’nin sözlerine tepki gösterdi. Vural, “Sn. Muharrem İnce; Kürtçe anadilde eğitim pedagojiye göre uygun değil diyor! Çocukların duygusal, zihinsel sosyal vs. olarak geliştirmenin adı olan pedagoji bilimi eğitim dili söz konusu Kürtçe olunca olmazmış? Bu efendiye göre pedagoji bilimi bile tertipçi, inkârcıdır. Kendisi gibi!” dedi.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER