Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Muharrem İnce'den 3 yıl sonra gelen istifa itirafı

CHP'den istifa ederek kendi partisini kuran Muharrem İnce, 2018 yılında kaybettiği seçimle ilgili konuştu. İnce, "Adam kazandı" açıklamasının perde arkasını Fatih Altaylı'nın Teke Tek programında açıkladı.

Muharrem İnce

Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın konuğu olan Muharrem İnce, 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olmuştu. Fatih Altaylı, Muharrem İnce'ye gazeteci İsmail Küçükkaya'ya attığı ve Erdoğan karşısında seçimi kaybettiği anlamına gelen "Adam kazandı" mesajını sordu.

"NEDEN ERDOĞAN KAZANDI DEMEDİNİZ?"

Muharrem İnce, Fatih Altaylı'nın "Adam kazandı tweti bunun etkisi geçmiyor. Siz mücadeleyi erken bıraktınız neden çıkıp da Tayyip Erdoğan kazandı demediniz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

muharrem-ince-ht.jpg

"Umutları çok yükselttiğimiz için hayal kırıklığı da çok olmuş. Bu açıklamayı onlara yapıyorum. İmamoğlu bir şehirde adaydı ve Türkiye; Balıkesirlisi, Vanlısı, Konyalısı herkes sandıkların başındaydı. Ekrem İmamoğlu'nun sandıklarının belgesi vardı. Ben kazandım deyince elinde belgesi vardı. Muharrem İnce 81 ilde aday oldu. Türkiye'nin 13 bin sandığına CHP hiç gözlemci koymamış. Koymamış. 13 bin sandık 4 milyon oy. 4 milyon oy boşa gitti mi gitti. Bir şirkete vermiş bu işi o şirket bir numaralı faturasını el faturası ile kesmiş. Ben Cumhurbaşkanı adayıyım sandık işinden bana ne bunu parti koruyacak."

"BEN BİR OTELDEYİM"

"13 bin sandığa gözlemci koymamış acemi bir şirkete vermiş. Ben bir oteldeyim. Biz dedik ki seçim ikinci tura kalacak. Ben parti rozetini çıkardım. 81 ilin cumhrubaşkanı olacağım. Partiden açıklama yapmayım. Her partiden oy isteyeceğiz ikinci turda. Onun için oteldeyiz."

muharrem-ince-istifa.jpg

MUHARREM İNCE: O GÜN PARTİDEN İSTİFA ETMELİYDİM

"Arıyoruz ne oluyor kalıyor mu ikinci tura cevap veren yok. Orada şey yapmalıydım. Kameralar eşliğinde CHP'ye gitmeliydim. Arkadaşlar oylarıma sahip çıkamadılar demeliydim. Bunu yapamadım. 40 yıllık emeğim vardı o partide. O gün partiden istifa etmeliydim . Bugün geriye dönsem kesin yapardım. Bunu bir plan dahilinde yaptılar. Oy vermediklerine inanıyorum. Afişlerimi göndermediler. Kemal Bey'in afişini astılar benimkini asmadılar."



Anahtar Kelimeler: Muharrem ' sonra gelen istifa itirafı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER