Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Muharrem İnce bugün ne söyleyebilir.. Beklentim ile gerçek farklı olmaz umarım…

Gazeteci Yazar Fehmi Koru Analiz Etti...

Muharrem İnce bugün ne söyleyebilir.. Beklentim ile gerçek farklı olmaz umarım…

Öfkesi burnunda bir politikacıdan daha tehlikelisi yoktur. Beklentilerine cevap alamadığı veya alamayacağını anladığı için de öfkelenebilir politikacı, kendisini öfkeye sevk eden başka sebepler de bulunabilir.

Sebep ne olursa olsun şunu akılda tutalım: Öfkeye kapılan politikacı, sonunda kendisini de yok edebilecek bir eyleme giderken yapabileceği en büyük tahribatı meydana getirmek isteyen bir kamikaze pilotu gibidir. 

Bunları yazarken aklımda bugün 10.30’da ‘bomba’ açıklamalar yapacağını önceden ilan etmiş CHP’li Muharrem İnce var.

Kızdığı ilk gün de paylaşabilirdi ‘bomba’ haber/ler/ini; arada geçen günlerde hakkında yazılacakları merak etmiş olmalıdır.

Gazetelere göz attıysanız, özellikle İnce’ye yakınlık duyması beklenebilecek kalemlerin yazdıklarının öfke artırıcı türden olduğunu sizler de görmüşsünüzdür.

Partili kalemler

Şimdi hep zihnimde taşıdığım ‘partili kalemler’ konusunda birkaç şey söylemenin tam zamanı. 

Zaman uygun, ancak esas konudan sapmamak için bu ara başlığı kısa keseceğim. 

Her yazarın, yorumcunun kendisini yakın hissettiği bir siyasi görüş, akım, parti veya lider olabilir. Hele görüş, akım, parti ve lider tek bir çatı altında toplanmışsa yazarımız kendisini oy kullanırken daha rahat hissedebilir.

Fakat günümüzde resmen ‘mahalle kavgası’ yapmaya başladı yazarlar ve yalnızca bir görüşe/partiye/lidere bağlılıklarını açıkça beyan etmekten öte, başkalarını kendilerinin desteklediği partiye/lidere yeterince veya hiç bağlı olmamakla suçlamakta da beis görmüyorlar.

Yazılar artık bir partinin veya bir liderin resmi açıklaması gibi kaleme alınıyor.

Partilerin ismi değişiyor, ama konulara yaklaşım değişmiyor.

Muharrem İnce şu üç-beş gündür bu gerçeği kendi şahsında somutlaşmış olarak görüyor olmalı. Kendisini yakın tanıdığını sandığım yazarlar birkaç fırça darbesiyle onu yok etmek veya hiç değilse etkisini azaltmak amacıyla kaleme sarılmış görüntüsünü veriyorlar çünkü.

Kimsenin ‘bomba’ etkisinde olacağı önceden açıklanmış açıklamayı merak ettiği yok.

Çoğu yazar “Bomba haberini kendine sakla” havasında yazılarla okur karşısındalar.

Herhalde bu duruma “CHP’den ileri CHP’li olmak” denilebilir.

Öyle denilebilir, çünkü Muharrem İnce’nin “Hareket başlatacağım, parti de kurabilirim” çıkışı sonrası CHP yönetimi herhangi bir tepki vermedi. Çıkışı görmezden geldi, önemsemediğini belli etmeye çalıştı. Yalnızca bir dönem CHP’lilere genel başkanlık yapmış olan Hikmet Çetin ile Murat Karayalçın eski günlerin hatırına Muharrem İnce ile görüşerek ne yapmak istediğini anlamaya çalıştı.

Aldıkları izlenim kendilerini telaşa düşürmemiş olmalı ki, bugün CHP’de yönetim kadrolarında bulunanlar, tavırlarını değiştirmediler. 

Telaş daha çok CHP’li kalemlerde. 

[Şu sıralarda AK Partili kalemler de başka sebeplerle telaştalar ve bunu yazılarında fazlasıyla dışa vuruyorlar. Muharrem İnce’nin çıkışı onları biraz olsun rahatlatmış görünüyor.]

Merak bu ya

Ne söyleyeceğini sizler merak etmiyor musunuz Muharrem İnce’nin? Ben ediyorum. Siyasetin doğasında fazlasıyla bulunan karşılaştığı küçük ayak oyunlarını mı, parti içi dedikoduları mı kamuoyuyla paylaşacak, yoksa CHP’ye neden bugüne kadar seçimlerde başarısız olduğunu hatırlatıp oy artırmayı getirecek yeni bir ufuk mu çizecek?

[Umarım “Ben cumhurbaşkanı seçiminde partimin genel seçimde aldığından fazla oy aldım” türünden bir açıklama yapmaz Muharrem İnce; çünkü kendisi 2018’de yüzde 30.4 oranında oy almışken, 2014 yılında yapılan bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin -kimseler tarafından adı bilinmeyen hatta telaffuz da edilemeyen- adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38.44 oy almıştı.]

CHP’nin kendine özgü bir taraftar kitlesi var. Seçmenlerde bu kitle dörtte bir oranında. Geçmişte bir-iki kez bu dar alanı kıracağı umudu partililere yaşatılmış olsa da, kısır döngüyü bir türlü kıramadı CHP yönetimi.

Kemal Kılıçdaroğlu CHP’ye lider olduktan sonra yaşadığı birkaç seçim yenilgisi ve ülkenin geçirdiği sistem değişikliği sonrası kısır döngüyü kırmayı amaçlayan bir yöntem bulmuşa benziyor: Diğer muhalefet partileriyle bir platformda -demokratik zeminde- buluşup ortak oyları iktidara dönüştürmek yöntemi

Muharrem İnce’nin bu yönteme karşı çıktığı biliniyor da, kısır döngüyü tersine çevirmede kendisinin herhangi bir formulü bulunup bulunmadığı bilinmiyor.

Belki de bugün 10.30’da açıklayacağını belirttiği ‘bomba haber’ o formüldür…  

[Kendisinin gelecek seçimde de cumhurbaşkanı adayı yapılması talebini yineleyecekse, bu herkes için hayal kırıklığı olur. Alabileceği oyu ben bile şimdiden söyleyebilirim.]

Galiba benden başka da bugün yapılacak açıklamayı merakla bekleyen yok. Kimi daha şimdiden “Dağ fare doğuracak” diye yazıp politikacının öfkesini artırabildi.

Öfkeli bir politikacıdan daha tehlikelisi yoktur, unutmayalım.

Muharrem İnce de “Öfkeyle kalkan zararla oturur” özdeyişini unutmasın.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER