Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Muhammed Hamidullah’tan İhsan Süreyya Sırma’ya: Emrediyorum, bu 3 maddeyi uygulayacaksınız!

İslam Tarihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ile dünyaca ünlü İslam alimi Muhammed Hamidullah arasında yaşanan ilginç diyalog sosyal medyada tekrar gündem oldu.

Muhammed Hamidullah’tan İhsan Süreyya Sırma’ya: Emrediyorum, bu 3 maddeyi uygulayacaksınız!

İslam Tarihçisi Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ile dünyaca ünlü İslam alimi Muhammed Hamidullah arasında yaşanan ilginç diyalog sosyal medyada tekrar gündem oldu.

İhsan Süreyya Sırma, “Pervari’den Paris’e” isimli kitabında, arkadaşları ile birlikte Fransa’da doktora yaptıkları sırada ülkedeki hayasız ortamdan rahatsızlık duyarak “bozuluruz” endişesiyle geri dönme kararı aldıklarını ve konuyu Muhammed Hamidullah’a açtıklarında aldıkları cevabı şöyle aktarıyor:

Muhammed Hamidullah Hoca’ya: “Hocam, Allah’a ısmarladık” demeye geldik dediğimizde: “Nereye gidiyorsunuz, İngiltere’ye mi, Almanya’ya mı? diye sordu. H. Hoca, gezmeye gideceğimizi zannetti. Biz ise: Türkiye’ye geri dönüyoruz, okumaktan vazgeçtik.” dedik.

Hamidullah Hoca birden ciddileşti ve nedenini sordu. Hoca’ya: “Buradaki hayat çok kötü. Bu hayasızlık karşısında kendimize hâkim olamayacağımızı zannediyoruz. Biz Hz. Yusuf değiliz. Bozulmaktansa geri dönelim diye düşünüp böyle bir karar aldık.” dedik.

Hamidullah Hoca, kolay kolay sinirlenmeyen biriydi, elini masaya vurdu ve: “Gitmeyeceksiniz!” dedi.

“Hocam günah işleriz.” dediğimizde de: “Gitmeyeceksiniz ve benim dediklerimi uygulayacaksınız!” diyerek saymaya başladı:

1- Haftada sadece 1 gün et yiyeceksiniz.

2- Sokağa yalnız çıkmayacaksınız. Birinizin işi olursa arkadaşını da alıp götürecek.

3- Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutacaksınız.

Bu bir emirdir” dedi. Ben ve arkadaşlarım bu sözler üzerine Hamidullah Hoca’nın yanından ayrıldık. Fransa’da doktora yaptığımız dönemde bu reçeteyi bir alışkanlık haline getirdik.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER