Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Muhammed Mursi´ye Üç Yıl Hapis Cezası

Mısır´da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi "yargıya hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davada 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Muhammed Mursi´ye Üç Yıl Hapis Cezası

Mısır´da mahkemenin, darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 24 kişinin yargılandığı "yargıya hakaret" davasında, aralarında Mursi´nin de bulunduğu 20 kişinin 3´er yıl hapsine, 5 kişinin ise 30 biner cüneyh (1700 dolar) para cezasına çarptırılmasına karar verdiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, aralarında Mursi´nin de bulunduğu 20 kişi 3´er yıl hapis, aktivist Ala Abdulfettah´ın da yer aldığı 5 kişi ise 30 biner cüneyh para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme ayrıca 22 sanığın her birinin Yargıçlar Kulübüne 1´er milyon cüneyh (56 bin dolar), Mursi´nin ise 2 milyon cüneyh (113 bin dolar) tazminat ödemesine hükmetti.

Karara 60 gün içinde itiraz edilebileceği kaydedildi.

Öte yandan, İhvan´ın ve Mursi´nin avukatlarından Abdulmunim Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savunma heyetinin başta Saad el-Ketatni ve Muhammed Biltaci olmak üzere müvekkilleri hakkında verilen karara itiraz edeceğini söyledi.

Abdulmaksud, Mursi ile ilgili karara itiraz konusunda ise "Mursi´nin, yargılamaları anayasaya aykırı gördüğü için" kendisine sorarak ona göre karar vereceklerini aktardı.

Mursi ile 24 kişi 19 Ocak 2014´te mahkemeye sevk edilmiş ve ilk duruşma 23 Mayıs 2015´te görülmüştü.

"Yargıya hakaret" davasında yargılanan 25 isim arasında Mursi´nin yanı sıra Eski Parlamento Başkanı Saad el-Ketatni, Vasat Partisi Başkan Yardımcısı İsam Sultan, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkan Yardımcısı Muhammed el-Biltaci, eski yargıç Mahmud el-Hudayri , gazeteci Abdulhalim Kandil ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi´nin oğlu Abdurrahman el-Karadavi de yer alıyor.

 



Anahtar Kelimeler: Muhammed Mursi Hapis Cezası

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER