Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Muhammed Mursi´nin son sözleri ortaya çıktı: Mezara gidecek sırlarım var

Mısır´ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, çıkarıldığı mahkemede vefat etmeden önceki son sözlerinde Mısır´ın güvenliği ve selameti için kendisiyle mezara gidecek sırları olduğunu söyledi.

Muhammed Mursi´nin son sözleri ortaya çıktı: Mezara gidecek sırlarım var

Mısır´ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, çıkarıldığı mahkemede vefat etmeden önceki son sözlerinde "Mısır´ın güvenliği ve selameti için kendisiyle mezara gidecek sırları olduğunu" söyledi.
Mursi´nin avukatı Abdulmunim Abdulmaksut, yaptığı açıklamada, duruşma salonundaki sanık kafesinde bulunan Mursi´nin son konuşmasında yargılanma sürecini eleştirdiğini belirtti.

"MEZARA GİDECEK SIRLARIM VAR"

Ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı´nın, "Şu ana kadar mahkemede neler olup bittiğini anlamıyorum. Avukat görmüyorum. Medya görmüyorum. Ortada bir mahkeme de görmüyorum. Mahkemenin görevlendirdiği avukat da beni savunacak bir bilgiye sahip olmayacak." dediğini kaydeden Abdulmaksut, Mursi´nin bir şiire atıfta bulunarak "kendisine zulmetse de ülkesine bağlı olduğunu" söylediğini aktardı. Abdulmaksut, Mursi´nin ayrıca şu ifadeleri kullandığını kaydetti: "Mahkemeden gizli bir duruşma istemiştim. Mahkeme reddetti. Bitti, bu mahkemenin kararı. Ancak ülkemin güvenliği, selameti ve egemenliği için benimle mezara gidecek sırlarım var."

MAHKEME SALONUNDA VEFAT ETTİ

Mısır´da Temmuz 2013´te askeri darbeyle görevden uzaklaştırılan ve kamuoyunda "Hamas adına casusluk" olarak bilinen dava için bugün hakim karşısına çıkarılan 67 yaşındaki Mursi, mahkeme salonunda vefat etmişti. Muhammed Mursi, eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek´i istifaya zorlayan 2011 yılındaki halk devriminin ardından, 2012´de ülke tarihinde demokratik yollarla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı olmuştu. Mursi, 3 Temmuz 2013´te dönemin Savunma Bakanı ve ardından Cumhurbaşkanı olan Abdulfettah es-Sisi tarafından gerçekleştirilen askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmıştı.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER