Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Muhammed Mursi Savunmalarında Neleri Haykırdı?

Mısır´da demokratik seçimlerle göreve gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, muhakemesi boyunca bazen konuşturulmadı, bazen hakarete maruz kaldı ancak hiçbir zaman cesur tavrından geri durmadı. Kaynak: Muhammed Mursi Savunmalarında Neleri Haykırdı?

Muhammed Mursi Savunmalarında Neleri Haykırdı?

Mısır´da ilk defa 17 Haziran 2012 yılında yapılan demokratik seçimlerle cumhurbaşkanlığını kazandığı günün 8´inci yıl dönümünde darbeyle iktidara gelen hükümetin mahkeme salonunda hayatını kaybeden seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, muhakemesi boyunca bazen konuşturulmadı, bazen hakarete maruz kaldı ancak hiçbir zaman cesur tavrından geri durmadı.

Yargılandığı davaların bazılarından idam, bazılarından da onlarca yıl hapis cezalarına çarptırılan ve hakkında açılan birçok davanın da sürdüğü Mısır´ın demokratik seçimlerle göreve gelen ilk cumhurbaşkanı Mursi, muhakeme sürecinin haksız olduğunu ?Ben hala bu ülkenin cumhurbaşkanıyım. Anayasaya göre sıradan mahkemeler bana soruşturma açma yetkisine sahip değil.? sözleriyle tepki göstermişti.

Mursi, son olarak yüksek güvenlikli Burc El-Arab hapishanesinde tek kişilik hücrede tutularak, tamamen dış dünyayla bağlantısı koparılmış, tam bir tecrit altında bırakılmış, hatta birçok defa savunma heyeti ve ailesiyle görüştürülmemişti.

Allah şahidimdir. Görevim boyunca yolsuzluk ve suçlarla mücadeleden geri durmadım. Doğrularım da oldu hatalarım da. Ancak bana verdiğiniz emanete ihanet etmedim ve etmeyeceğim. Yıllarımı onların suçlarıyla mücadele için harcadım, yaşadığım müddetçe de mücadeleme devam edeceğim.

Mursi´nin mahkemelerdeki açıklamaları

AA muhabiri Mısır´ın demokratik seçimlerle göreve gelen Muhammed Mursi´nin askeri darbe sonrası çıkarıldığı onlarca mahkemelerdeki öne çıkan açıklamalarını, savunmalarını derledi.

Cumhurbaşkanı Mursi, 3 Temmuz 2013´te dönemin Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkan Abdülfettah Es-Sisi tarafından yapılan askeri darbenin ardından evinden gözaltına alınarak cezaevine konulduktan sonra Eylül 2013´te ilk defa ailesiyle yaptığı görüşmede, ?iyi olduğunu, darbe karşıtı tutumunda son nefesine kadar kararlı olduğunu ve ülkedeki tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini.? söyledi.

Devamı >>>

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER