Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MUHAMMED BİN SELMAN´DAN "ABD SURİYE´DEN ÇEKİLMEMELİ" MESAJI!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerika medyasına verdiği mülakatta, ?Amerikalı askerlerin Suriye´de uzun vadeli olmasa bile en azından orta vadede kalması gerektiğine inanıyoruz.? dedi.

MUHAMMED BİN SELMAN´DAN

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Time dergisine verdiği röportajda, ABD Başkanı Donald Trump´ın ?Suriye´den çok yakında çıkacağız.? açıklamasını değerlendirdi.

AA´da yer alan habere göre, Amerikalı askerlerin Suriye´de ?İran´ı durdurma? noktasındaki son durak olduğunu savunan Prens Muhammed bin Selman, ancak bu yolla İran´ın bölgedeki etkisinin artmasının engellenebileceğini öne sürdü.

?Amerikalı Askerler En Azından Orta Vadede Suriye´de Kalmalı?

Muhammed bin Selman, ?Amerikalı askerlerin Suriye´de uzun vadeli olmasa bile en azından orta vadede kalması gerektiğine inanıyoruz. Suriye´deki ABD gücü, Washington´ın bu ülkenin geleceğinde söz hakkına sahip olmasına da imkân verecektir.? diye konuştu.

İran´ın ?vekil? milisleri ve bölgesel müttefikleri aracılığıyla Beyrut´tan Tahran´a kadar Suriye ve Irak üzerinden etkisini kullanmaya çalıştığını kaydeden Selman, ?Eğer Suriye´den askerlerinizi çekerseniz (İran´a karşı) bu kontrol noktalarını kaybedersiniz ve bu koridor bölgede birçok şeyin yaşanmasına yol açabilir.? değerlendirmesini yaptı.

?Esed´in Görevden Uzaklaştırılması Artık Pek Mümkün Değil?

Beşşar Esed rejiminin geleceğiyle ilgili de yorum yapan Muhammed bin Selman, Esed´in görevden uzaklaştırılmasının artık pek mümkün olmadığını ileri sürerek ?Umarım Esed, Tahran´ın kuklası olmaz. Beşşar Esed kalıyor. Ancak Esed´in çıkarlarının, İranlıların bu ülkede her istediklerini yapması ile örtüştüğünü sanmıyorum.? dedi.

ABD´den Gelen Açıklamalar

ABD Başkanı Trump, Ohio eyaletinde perşembe günü düzenlenen mitingde, ?Suriye´den çok yakında çıkacağız. (Bölgedeki) diğer insanlar artık onunla ilgilensinler. ?Halifelik´ diye adlandırdıkları şeyi yüzde 100 bitireceğiz. (IŞİD´in elinden) hepsini geri alacağız.? ifadelerini kullanmıştı.

Tartışmalara neden olan bu açıklama üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ?ABD´nin Suriye´den çekileceğine dair bir plandan haberlerinin olmadığını? söylemişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise konuyla ilgili soruları Beyaz Saray´a yönlendirmiş ve Başkan Trump´ın sözlerinden tam olarak neyi kastettiğini bilmediklerini ifade etmişti.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER