Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Muhalif lider Navalnıy Rusya'da gözaltına alındı

"Haklı olduğumu ve bana yönelik davaların uydurma olduğunu biliyorum" açıklamasını yapan Navalnıy pasaport kontrolünden geçerken gözaltına alındı.

Muhalif lider Navalnıy Rusya

Gazete Duvar'dan Mühdan Sağlam'ın "konuya dair" haberi...

20 Ağustos 2020’de Sibirya’dan Moskova’ya dönerken zehirlenen Aleksey Navalnıy, 17 Ocak’ta tedavi gördüğü Berlin’den Moskova’ya döndü. Aslında Navalnıy’in akşam saatlerinde Moskova'daki Vnukovo havalimanında bekliyordu, ancak Vnukovo'daki "teknik aksaklıklar" nedeniyle, Navalnıy'in uçağı Şeremeteyevo Havalimanı’na yönlendirildi.

Uçaktan inmesi sonrasında basın mensuplarına "Evim burada. Korkmuyorum, çünkü haklı olduğumu ve bana yönelik davaların uydurma olduğunu biliyorum" açıklamasını yapan Navalnıy pasaport kontrolünden geçerken gözaltına alındı.

Navalnıy'in gözaltına alınmasına yönelik Rusya Federal Cezaevi Hizmetleri'nden yapılan açıklamada 'Navalnıy’in denetimli serbestlik süresini defalarca ihlal etmesi nedeniyle arandığı ve bu nedenle gözaltına alındığı' ifade edildi.

Navalnıy’e dönük ek tedbir kararını mahkeme belirleyecek, ancak muhalif lider mahkemenin kararına kadar gözaltında kalacak. Rusya Federal Cezaevi Hizmetleri'nin Navalnıy için ev hapsi ve aile üyeleri hariç her türlü iletişiminin yasaklanmasına yönelik tedbirler uygulanmasını talep etmesi bekleniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER