Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“Muhafazakâr devrimci’’ gençler: “Bizi cinsiyetsizleştirip, dinsizleştiremezler”

Serbestiyet.com yazarı Sema Kızılarslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) 5. olağan genel kurulu ve 6. gençlik buluşmasını değerlendirdi.

“Muhafazakâr devrimci’’ gençler: “Bizi cinsiyetsizleştirip, dinsizleştiremezler”

”Benim karşımda şu an muhafazakâr devrimciler var. Ben muhafazakâr devrimcilerle 2023’ü evelallah başarıyla bitireceğimize inanıyorum.”Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) 5. olağan genel kurulu ve 6. gençlik buluşmasında ilk kez “muhafazakâr devrimci” tamlamasını kullandı ve altını çizmek için bu iki kelimeyi çok belirgin bir vurguyla telaffuz etti. “Muhafazakâr devrimci”nin geçtiği cümleyi kürsüden ayrılıp gençlere yaklaşarak söylemesi de aynı vurgulama arzusunu yansıtıyordu. ‘Muhafazakâr demokrat’tan ‘Muhafazakâr devrimci’ye… Bana öyle geliyor ki bu tamlamayı bundan sonra da duymaya devam edeceğiz.

TÜGVA’lı gençler de hoşlanmıştı ki kendilerinin böyle tanımlanmasından, Erdoğan’ın sözlerini kuvvetli alkışlarla karşıladılar.

Gençlik Buluşması’na Erdoğan’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da katıldı.

Buluşmaya Türkiye’nin pek çok farklı şehrinden gelen gençler heyecanlı olduklarını ve esas motivasyonlarının Erdoğan’ı görmek olduğunu söylediler. Lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan gençlerin çoğu erkekti. Salonda AK Partili olduklarını söyleyen orta yaşta kadınlar da vardı.

İstanbul’a bir gün önce gelen öğrenciler güne Ayasofya Camii, Gülhane Parkı, Galata Kulesi gibi tarihi yerleri gezerek başlamışlar. Konuştuğum bir genç kız ‘’Bence çoğu kişi bu gezi ve İstanbul için geldi. Salona gelmeyip dışarıda gezenler var. Biz geldik ama gelmeyenler de var gençlik buluşmasına” dedi. Yol, yemek masraflarının da karşılandığını söyleyen genç, buluşmaya Tokat’tan geldiğini söyledi. Bu ikinciymiş.

Zonguldak’tan gelen bir grup erkek öğrenciyle de konuştum:

‘’Zonguldak’tan geldik, Reisimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek istiyoruz. Çok heyecanlıyız. Keşke biraz daha kalabalık olsaydı. Heyecan yüksek ama kalabalık az. Her zaman geleceğiz, biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek alan gençleriz. Abilerimiz de öyle. Bizi sevmeyenler, buraya gelebildiğimiz için kıskananlar bile var. Fotoğrafımızı çekin, görsünler. Buradayız. Her zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasındayız.’’

Salondaki gençler sık sık tekbir getirdi. Bazı tezahüratlar tekrarlandı. Özellikle Mescidi Aksa konusunda çok duyarlı bir grup genç vardı.

Elinde Mescidi Aksa ile ilgili bir pankart olan genç erkek, Ayasofya’nın ‘’özgürlüğüne’’ kavuştuğunu, zamanı geldiğinde aynısını Mescidi Aksa için de başaracaklarını söyledi:
‘’Kim inanırdı bir gün Ayasofya’nın Cami olacağına? Ama oldu. Allah’ın izniyle oldu bu. Bir gün aynısı Mescidi Aksa için de olacak. Bizim davamız, derdimiz bu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi: ‘Bu yol hak yolu, bu yol hakikati arayanların yolu.’ Bizi cinsiyetsizleştirip, dinsizleştiremezler. Buna güçleri yetmez.’’
Salonda 28 Şubat, Eren Bülbül, Yasin Börü pankartları asılıydı. İslami bir ezgi olan ‘’Bir sabah gelecek kardan aydınlık’’ parçası, Erdoğan’ın salona girdiği ve çıktığı anlarda coşkuyla söylendi.
‘’İşte ordu, işte komutan’’, ‘’Sevdik, sevdalandık’’ gibi sloganlar atıldı. Etkinlik boyunca Türk bayrakları ve TÜGVA bayrakları sallandı.
TÜGVA, gençlik buluşmasına katılanlara satranç seti hediye etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER