Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mücahit Gültekin hazırladı: Yapay zeka ve biyoteknolojiye ilişkin 30 kitap (Tanıtım)

''Ülkemizin ve dünyanın 'Corona Kriziyle'' çalkalandığı şu günlerde, pek çok kişi artık dünyanın eskisi gibi olmayacağını düşünüyor.''

Mücahit Gültekin hazırladı: Yapay zeka ve biyoteknolojiye ilişkin 30 kitap (Tanıtım)

İslâmî Analiz köşe yazarlarından Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Gültekin, Aile Akademisi Derneği için koronavirüsle birlikte daha çok gündem olan yapay zeka ve biyo-teknoloji konularıyla ilgili 30 adet kitabın tanıtıldığı bir çalışma hazırladı.

"New York Times'a yazan Thomas Friedman bu krizin 'Corona'dan Önce, Corona'dan Sonra' şeklinde yeni bir tarihsel bölünmeye yol açacağını söylüyor. Liberal demokrasilerin zayıflayacağı, bütün bir dünyada ekonominin küresel bir resesyona gireceği, post kapitalist bir düzene geçileceği yorumları yapılıyor. Y. N. Harari otoriter rejimlerin güç kazanacağı öngörüsünde bulunuyor. Hukukun, siyasetin, ekonominin, kültürel ve toplumsal ilişkilerin köklü bir değişikliğe uğrayacağının miladı olarak yorumlanıyor bugünlerde yaşadıklarımız." şeklindeki bir girişle başlayan çalışma dikkat çekici sorular sorarak devam ediyor. 

"Friedman'ın öngörüsü eğer doğruysa, sormamız gereken soru şudur: Corona'dan sonraki dünya nasıl bir dünya olacak ve bu dünyayı kim inşa edecek? Yapay zekâ ve biyoteknoloji alanındaki gelişmeler Corona sonrası dünyanın inşasında ne denli rol oynayacak?"

Çalışmanın tamamına ulaşmak için tıklayınız.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER