Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mücadele devletin işi

Bir hafta arayla yaşadığımız iki manzara gösterdi ki, koronavirüs ile mücadele halkın iradesine bırakılmamalı.

Mücadele devletin işi

Son iki hafta sonunu 30 büyükşehir ve Zonguldak sokağa çıkma yasağı ile geçirdi... Bu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı günler öncesinden belli olduğu için önceki hafta Cuma akşamı yaşanan kargaşa da görülmedi. Vatandaşlar günler öncesinden ya da saatler öncesinden ihtiyaçlarını karşıladıkları için yasağın başlamasına saatler kala büyükşehirlerin caddelerinde sessizlik hâkimdi. Bu olay da gösteriyor ki virüsle mücadelede en büyük sorumluluk devlete düşüyor. Halkı suçlamak ve bu mücadeledeki hayati önlemleri halkın kendi iradesine bırakmak en büyük yanlışlardan biri...

HALK YASAK BAŞLAMADAN 2 SAAT ÖNCE EVLERİNE ÇEKİLDİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan hafta sonu sokağa çıkma yasağının başlamasına 1.5 saatten az süre kala İstanbul sokakları bomboş kaldı. Geçtiğimiz hafta yaşanan izdihamın aksine, alışverişini erkenden yapan vatandaşlar, yasak saatinin başlamasını beklemeden evlerine çekildi.

ERKENDEN VE KURALA UYGUN ALIŞVERİŞ YAPILDI

Geçtiğimiz hafta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Cumartesi ve Pazar gününü evde geçiren 30 büyükşehir ve Zonguldak’taki vatandaşlar bu hafta sonunda da evde kalacak. Alınan kararın hafta içinde ilan edilmesiyle, geçtiğimiz hafta yaşanan kargaşa ve izdihamın tersine vatandaşlar bu haftaki alışverişlerini maske takıp, sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirdi.

GEÇEN HAFTANIN TAM TERSİ MANZARALAR YAŞANDI

Bir hafta önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı öncesi alışveriş yapmak için sokağa çıkan vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu Kurtuluş ve Kasımpaşa’da bu kez sessizlik hakim oldu. Alışverişini akşam saatlerinde tamamlayan vatandaşlar erkenden evlerine çekildi. Sokağa çıkma yasağının başlamasına 1.5 saatten az süre kala İstanbul sokakları bomboş kaldı.



Anahtar Kelimeler: Mücadele devletin

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER