Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MSB: NATO Karargahı'nda Yunanistan ile teknik görüşmeler başladı

Yunanistan ile teknik görüşmelerin başladığını duyuran MSB, açıklamasında 'Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında 'ayrıştırma usulleri'nin ele alınacağı teknik toplantı NATO Karargahı'nda başladı' ifadelerini kullandı.

MSB: NATO Karargahı

Milli Savunma Bakanlığı, NATO Karargahı'nda Yunanistan ile teknik görüşmelerin başladığinı duyurdu.

MSB'den, Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki teknik toplantının NATO Karargahı'nda başladığı belirtildi. 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında 'Ayrıştırma Usulleri'nin ele alınacağı teknik toplantı NATO Karargahı'nda başlamıştır" ifadesine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Oruç Reis gemisi, Türkiye ile Yunanistan arasında NATO nezdinde başlayan müzakerelerin ardından dün Antalya Limanı'na geri dönmüştü. Atina yönetimi, atılan adımı 'pozitif bir sinyal' olarak nitelemişti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis de Navtex süresi uzatılmayan Oruç Reis için "Oruç Reis'in Antalya'ya dönüşü olumlu bir adımdır. Umarım bu adımı başkaları da takip eder. Bu yönde adımlar atılırsa, Yunanistan Türkiye ile yeni bir keşif teması döngüsü başlatmaya hazır" yorumunda bulunmuştu.

Son olarak Türkiye'nin, Oruç Reis kararının ardından tansiyonu düşüren bir adım da Yunanistan'dan gelmişti. Yunanistan Başbakanı Miçotakis "Türkiye'den somut adım gördüğümüz durumda istikşafi görüşmelere derhal başlamaya hazırız" demişti.

Türkiye ise Sakız Adası için yeni Navtex ilan etmiş, yeni Navtex'te Lozan Antlaşması çerçevesinde Sakız Adası'nın gayri askeri statüsünün bozulduğu belirtilmişti.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER