Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MSB: İdlib'de beş şehit var, beş asker yaralı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, beş silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

MSB: İdlib

Suriye ordusunun operasyonlarının ve Türkiye’nin askeri sevkıyatının devam ettiği İdlib’de beş Türk askerinin öldüğü, beş askerin de yaralandığı açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada,  “İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır” denildi.

‘GEREKLİ KARŞILIK VERİLDİ’

MSB açıklamasında, ‘Suriye ordusunun saldırısına karşılık verildiği’ bilgisi yer aldı. Açıklamada, “Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır” denildi.

FAHRETTİN ALTUN: ULUSLARARASI TOPLUMUN TAMAMI HEDEF ALINMIŞTIR

Fahrettin Altun@fahrettinaltun

 · 1 sa

Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde İdlib’de şiddeti ve insani krizi sonlandırmak amacıyla görev yapan kahraman askerlerimize yönelik hain saldırıda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Fahrettin Altun@fahrettinaltun

Yaşanan saldırıya misliyle mukabele edilmiş; düşman hedefleri derhal ortadan kaldırılarak, şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır.

Bu hain saldırının talimatını veren savaş suçlusu, yalnızca Türkiye’yi değil, uluslararası toplumun tamamını hedef almıştır.

918

15:32 - 10 Şub 2020

 

TÜRKİYE DESTEKLİ SMO SALDIRI BAŞLATMIŞTI

Gün içinde sosyal medyada, Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) İdlib’in Serakib kentini geri almak için Türkiye’nin de desteğiyle hükümet güçlerine karşı yeni bir saldırı başlattığı iddia edilmişti. Katar televizyonu El Cezire’nin duyurduğu saldırı resmen teyit edilmeden, bu kez Rusya’nın araya girerek çatışmaları durdurduğu öne sürülmüştü. Silahlı militanların Reuters’a konuşan bir komutanı da, bugün Serakib yakınlarında Suriye ordusuna karşı Türk topçu ateşinin yardımıyla bir askeri operasyon başlattıklarını doğruladı.

Reuters ajansına konuşan Türk yetkililer ise Suriye hükümet güçlerinin Taftanaz yakınlarındaki Türk gözlem noktasına saldırı düzenlediğini söyledi. Yetkililer, Türk askerlerinin bu saldırının ardından, yakın zamanda takviye yapılan bu bölgeden çekilmekte olduğunu belirtti.



Anahtar Kelimeler: : İdlib' şehit asker yaralı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER