Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Moskova'da üçlü zirve: 11 yıl sonra Şam ile ilk temas

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan Rusya'nın Başkenti Moskova'da çeşitli konuları görüşmek için temaslarda bulunuyor.

Moskova

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar birlikteliğinde Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile Rusya'nın başkenti Moskova’ya gitti.

Bakan Akar beraberindeki Fidan ile sabah saatlerinde Esenboğa Havalimanı’ndan Rusya’ya hareket etti.

Akar ve Fidan’ın Moskova'da sıcak temasları devam ettiriyor.

SURİYE İLE 11 YIL SONRA İLK TEMAS

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan; Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya Federasyonu ve Suriye istihbarat başkanlarıyla Moskova’da bir araya geldi

Moskova'da kritik bir görüşme de gerçekleşirken Milli Savunma Bakanı Akar, Suriyeli mevkidaşıyla tam 11 yıl sonra görüşmüş oldu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Milli Savunma Bakanlığı ise konuya dair bir açıklama gerçekleştirdi. Bakanlığın açıklamasına göre; Türkiye-Rusya-Suriye Savunma bakanları ile istihbarat başkanları toplantısında Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarındaki terör örgütleriyle ortak mücadele ele alındı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

"Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan; Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya Federasyonu ve Suriye İstihbarat Başkanlarıyla Moskova’da bir araya gelmiştir.

Toplantıda Suriye krizi, mülteci sorunu ve Suriye topraklarında bulunan tüm terör örgütleri ile ortak mücadele çabaları ele alınmıştır.

Yapıcı havada geçen toplantının sonucunda Suriye’de ve bir bütün olarak bölgede, istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için üçlü formattaki toplantıların devamı konusunda mutabık kalınmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


 



Anahtar Kelimeler: Moskova' zirve: sonra temas

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER