Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Moskova'da dörtlü toplantı başladı: Türkiye-Suriye 'normalleşmesi' gündemde

Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme adımlarının ele alınacağı dörtlü toplantı, Rusya'nın başkenti Moskova'da başladı.

Moskova

 Türkiye, Rusya, İran ve Suriye dışişleri bakanlarının toplantısı Rusya'da başladı.

Başkent Moskova’daki Rusya Dışişleri Bakanlığı binasında yapılan toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Suriye'deki Beşşar Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad katılıyor. Lavrov’un, basına açık kısmında açılış konuşmasını yapacağı toplantıda, Türkiye ve Suriye arasındaki normalleşme adımları ele alınacak. 

SEÇİMLERE DIŞ MÜDAHALE OLMAYACAĞINDAN EMİNİM'

Moskova'da Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakanlarının gerçekleştirdiği dörtlü toplantının başında konuşan Lavrov,  Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin adil olacağından ve üçüncü ülkelerin müdahalesi olmadan gerçekleşeceğinden emin olduğunu söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre Lavrov, şu ifadeleri kullandı: "Türk meslektaşlarımın genel seçimleri başarıyla yapmalarını temenni etmek isterim. Bildiğim kadarıyla seçimler yurtdışında halihazırda başladı. (Seçimlerin) Adil, şeffaf olacağından, herhangi bir dış müdahale olmadan Türk halkının iradesini ortaya koyma imkanı sağlayacağından eminim" dedi.

'TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİNİ GENİŞLETMEK İSTİYORUZ'

Türkiye'nin Rusya için iyi bir komşu ve önemli bir ortak olduğunun altını çizen Lavrov, "Ankara'nın uluslararası ve bölgesel otoritesinin son yıllarda ne kadar arttığını görüyoruz ve Türkiye'yle ikili işbirliğimizi daha da genişletme ve güçlendirme niyetindeyiz" diye konuştu.

'TÜRKİYE-SURİYE NORMALLEŞMESİ İÇİN YOL HARİTASI HAZIRLANMALI'

Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi için bir yol haritası hazırlanması gerektiğini söyleyen Lavrov "Görevimiz daha ileri gelişmeler için ana hatları belirlemek" dedi. Lavrov "Bugün yapacağımız müzakerelerden çıkabilecek en iyi sonuç, bir dahaki Dörtlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'na kadar Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için bir yol haritası taslak metnini hazırlayacak uzmanların görevlendirilmesi olacaktır" diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER