Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MOSKOVA PATRİKHANESİ´NDEN FENER PATRİKHANESİ´NE ?UKRAYNA´ RESTİ

Moskova Patrikhanesi, Fener Rum Patrikhanesi´nin Kiev´e iki temsilcisini göndermesine tepki gösterdi: Fener Patrikhanesi, Ukrayna´yı Moskova Patrikhanesi´nin ruhani alanından çıkartan bir kararı kabul ederse ilişkileri koparırız.

MOSKOVA PATRİKHANESİ´NDEN FENER PATRİKHANESİ´NE ?UKRAYNA´ RESTİ

09. 09. 2018 Pazar

Fener Rum Patrikhanesi´nin Ukrayna´da Rus Ortodoks Kilisesi´nden bağımsız bir kilise kurulması hazırlıkları içine girmesi ve bu amaçla Kiev´e iki temsilcisini göndermesine Rus Ortodoks Kilisesi´nin (Moskova Patrikhanesi) tepki gösterdi.

Moskova Patrikhanesi Dış Kilise İlişkileri Sorumlusu Metropolit İlarion, Fener Patrikhanesi´nin Ukrayna´yı Moskova Patrikhanesi´nin ruhani alanından çıkartan bir kararı kabul etmesi halinde, Fener Patrikhanesi ile ilişkileri koparacaklarını söyledi.

?DİYALOG KAPISI KAPANDI´

Metropolit İalrion, yaptığı açıklamada, ?Moskova Patriği Kiril´in birkaç gün önce İstanbul´a gidip Fener Patriği Bartholomeos ile görüşmesine ve meseleyi bütün boyutlarıyla iletmesine rağmen Fener Patrikhanesi´nin Ukrayna´da Rusya´dan bağımsız bir kilise kurma çabalarına girişmesi kiliseler arası ilişkilde diyalog kapısının kapandığını gösterdi? dedi.

İlarion, Fener Patrikhanesi´nin bu planını sonuna kadar uygulaması ve Ukrayna´yı Rus Kilisesi´nden bağımsız ilan etmesi halinde, Moskova Patrikhanesi´nin bu kararı tanımayacağını ve bu kararın, iki kilisenin ilişkisinin kesilmesine yol açacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna´nın Batı yanlısı yönetimi, ülkenin Rusya bağlarının kesilmesi politikası çerçevesinde, bu yılın başlarından itibaren, Rus Kilisesi´nden bağımsız bir Ukrayna Ortodoks Kilisesi kurulması konusunda Fener Patrikhanesi´ne müracaat etti.

Fener Patrikhanesi´nden yapılan çeşitli açıklamalarda, bu konuda onay verildiği ve bağımsız bir Ukrayna Ortodoks Kilisesi kurulması konusundaki kararın yakın zamanda verileceği ifade edildi. Fener Patrikhanesi´nin bu yılın sonuna kadar bu konuda nihai kararını vermesi bekleniyor.

Kaynak: DHA



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER