Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mor Beyin tuzağında İstanbul´da 161 kişi tahliye edildi

Son dakika! İstanbul´da, FETÖ´nün ´Mor Beyin´ tuzağı listesinde ismi bulunan 161 kişinin tahliye edildi. Tahliye edilenlerin arasında, tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi muhasebecisi Emre İper´in de olduğu öğrenildi.

Mor Beyin tuzağında İstanbul´da 161 kişi tahliye edildi

FETÖ´nün ´Mor Beyin´ tuzağı ile ilgili olarak İstanbul´da 161 kişinin tahliye edildiği öğrenildi. 11 bin 480 kişilik listedeki 3654 kişi İstanbul´da bulunuyor. 

Tahliye edilenlerin 135´inin haklarındaki davaların açıldığı, bu kişilerin ´Mor Beyin´ tuzağı sonucunda Bylock IP´lerine yönlendirilen GSM kullanıcıları arasında yer aldıklarının mahkemelere iletildiği belirtildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´ndan yapılan açıklamada, 11 bin 480 GSM hattının Bylock IP´lerine ´Mor Beyin´ isimli yazılım yolu ile iradeleri dışında yönlendirildikleri açıklanmıştı. Başsavcı Kocaman yaptığı açıklamada, 1200 civarında kişinin bu sebeple tutuklu olduğunu belirtmişti. Dünden itibaren başsavcılıklara gönderilen ´Mor Beyin mağduru´ isimler hakkında tahliye kararları veriliyor. 

CUMHURİYET MUHASEBECİSİ DE TAHLİYE EDİLDİ

Mor Beyin tuzağında Cumhuriyet Gazetesi davası kapsamında ByLock kullandığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan gazetenin muhasebe çalışanı Emre İper´in de tahliyesine karar verildi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen celse arası kararda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın, ByLock yazısının İstanbul Başsavcılığı´na intikal ettiği belirtilerek, "Gelen raporda mor beyin uygulamaları neticesi ByLock uygulamasını FETÖ/PDY üyeliği kapsamında kullandığından bahisle hakkında soruşturma ve kovuşturma bulunan ekli listedeki kişilerin aslında ByLock uygulamasına özgülenmiş IP´lere iradeleri dışında yönlendirildiği, bu durumda bu listede yer alan kişilerin kasten ByLock uygulamasını örgütün haberleşme aracı olarak kullanmadığı tespitine yer verilmiştir" denildi. 

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Kararda, Emre İper´in "Ortaya çıkan durum ve koşular ile delil durumunun sanığın lehine değişmesi, tutukluluğun bu aşamadan sonra zorunlu bir tedbir olarak görülemeyeceği" belirtilerek tahliyesine karar verildiği kaydedildi. Mahkeme, tahliye verdiği İper´e yurtdışına çıkış yasağı koydu.   

İper´e yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor..



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER